Εξαντλημένος πελαργός βρέθηκε στην Τεγέα

0

ktpelargosΜπροστά σε ένα ασυνήθιστο θέαμα ήρθαν κάτοικοι της περιοχής του Σταδίου Τεγέας καθώς βρήκαν τραυματισμένο πελαργό. Οι κάτοικοι του χωριού ειδοποίησαν τον  Κυνηγετικό Σύλλογο Τρίπολης που με άμεσες κινήσεις φρόντισε για την περίθαλψη του πελαργού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης:

Εξαντλημένος και ταλαιπωρημένος εντοπίστηκε ένας πελαργός στο χωριό Στάδιο Τεγέας από κατοίκους της περιοχής. Οι κάτοικοι αμέσως ειδοποίησαν τον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρίπολης και σε λίγα λεπτά στο σημείο έφτασε ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Νίκος Φούτρης και περισυνέλεξε το πτηνό. Ο πελαργός μεταφέρθηκε στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης όπου με υπόδειξη των θηραματολόγων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες και κατόπιν συνεννοήσεων με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ρουμελιώτη ο πελαργός θα μεταφερθεί στον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα – Υγρότοπου Μουστού όπου θα τον περιθάλψουν και θα προχωρήσουν σε όλες τις ενέργειες για την επανένταξη του στο φυσικό του περιβάλλον.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυνηγετικός Σύλλογος Τρίπολης έχει επέμβει σε περιπτώσεις που έχουν εντοπιστεί άγρια πτηνά που χρειάζονται περίθαλψη.

arcadiaportal.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων