Για δύο κυνηγετικές περιόδους παρατείνετε το κυνήγι στον Αμβρακικό.

0

amvrakikos-kolposΗ Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, έχει ήδη ετοιμάσει ενημερωτικές πινακίδες για τη σήμανση των ορίων.

Για δύο κυνηγετικές περιόδους παρατείνετε το κυνήγι σε οριοθετημένες περιοχές του Αμβρακικού σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη υπογεγραμμένη από τον Αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Νικόλαο Ταγαρά μετά από εισηγήσεις-προτάσεις της Ειδικής Γραμματείας Δασών και του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού.

Να θυμίσουμε ότι το κυνήγι στον Αμβρακικό είχα απαγορευτεί από 2008, έως το 2013, προκειμένου να μελετηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη θηροφύλαξη και την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών. Κι αυτό διότι στο Πάρκο πολλές φορές στο παρελθόν είχαν καταγραφεί φαινόμενα λαθροθηρίας.

Η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου έχει ήδη ετοιμάσει ενημερωτικές πινακίδες για τη σήμανση των ορίων στις επιτρεπόμενες περιοχές άσκησης της θήρας, ενώ στους κυνηγούς θα διανέμεται και ενημερωτικό φυλλάδιο, για τις επιτρεπόμενες δράσεις, τις περιοχές και τους περιορισμούς στην άσκηση της δραστηριότητας.

Στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Πρεβέζης, επιτρέπεται η άσκηση θηρευτικών δραστηριοτήτων σε τμήμα της ζώνης Α΄ (ζώνη πλημμυρών) του υγροβιότοπου Αμβρακικού, εμβαδού 1.500 στρεμμάτων που περιλαμβάνεται μεταξύ του ποταμού Λούρου (ανατολικά) και του δυτικού αναχώματος του (δυτικά), από το ύψος του δάσους του Αγίου Βαρνάβα (βόρεια), μέχρι το ύψος των Αγίων Αποστόλων Νέας Σαμψούντας (νότια).

Στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, επιτρέπεται το κυνήγι στις περιοχές:Τραγάνα – Μπούκα – Παλιόφουρνος – Καλάμι – Λόγγος – Μπούκα – Παλιοκόπρια – Φιδόκαστρο (Δήμος Ν. Σκουφά), Λακοπούλα – Φραξόλακα – Θολή και Κουμουτσινός (Δήμος Αρταίων).

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πρέβεζας Φώτης Μπάκας εκφράζει την ικανοποίηση του για την απόφαση να επιτραπεί το κυνήγι στις ζώνες του Αμβρακικού και τονίζει ότι η νέα σεζόν ξεκίνησε αρκετά καλά, ενώ συνεχίζεται η έκδοση αδειών θήρας. Εν τω μεταξύ με αφορμή την έναρξη, της θήρας του λαγού και του αγριόχοιρου και της πέρδικας την 1η Οκτωβρίου ο κ. Μπάκας θυμίζει ότι στη διαδικασία του κυνηγίου είναι σημαντική η σωστή προετοιμασία, καθώς μία παράλειψη μπορεί να εμπλέξει τον κυνηγό σε δυσάρεστες καταστάσεις. Ο ίδιος προσθέτει ότι το κυνήγι των παραπάνω θηραμάτων επιτρέπεται τρεις ημέρες την εβδομάδα (Τετάρτη – Σάββατο – Κυριακή). Ακόμη θεωρείται, δεδομένη η ένδυση του πορτοκαλί γιλέκου, το οποίο επιβάλλεται να φέρουν οι κυνηγοί, με άμεσο σκοπό την πρόληψη ατυχημάτων.« Ο κυνηγός πρώτα από όλα πρέπει να σέβεται τους συναδέλφους του και να θυμάται πάντα ότι δεν κυνηγάει μόνος του» σημείωσε ο κ. Μπάκας

www.epirusgate.blogspot.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων