Κυνηγετικά Νέα

0

kn62Μη χάσετε στα «Κυνηγετικά Νέα» που κυκλοφορούν σήμερα Τετάρτη 1 Οκτωβρίου στα περίπτερα όλης της χώρας

Τα θέματα αυτού του φύλλου

Το Υ.ΠΕ.ΚΑ. τρελάθηκε
Για πρώτη φορά στην… μακρά ιστορία των χωροταξικών απαγορεύσεων κυνηγίου στη χώρα μας, το υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζεται να κηρύξει παράνομη την κυνηγετική δραστηριότητα σε μια τεράστια έκταση της Δυτικής Πελοποννήσου, για να προστατέψει… τη θαλάσσια χελώνα!
Κατά την αντίληψη των ενοίκων του Υ.ΠΕ.ΚΑ., οι κυνηγοί που περιμένουν τα περάσματα του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου στην ακτογραμμή των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας, αποτελούν μέγιστο κίνδυνο για τις… Καρέτα – καρέτα που ωοτοκούν εκεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ποινή φυλάκισης για τον ηγέτη των “παρασυλλόγων”
Ηχηρό πλήγμα εναντίον των “παρασυλλόγων” όλης της χώρας, αποτελεί η καταδίκη του Ν. Κουρπουανίδη από δικαστήριο, ύστερα από μήνυση του προέδρου της ΚΣΕ.

ΈΡΕΥΝΑ
Το κυνηγετικό DNA της Λαυρεωτικής!
Ένας ναύτης Ιταλός που είπε το… μυστικό στους Πειραιώτες, ήταν η αρχή για να ανακαλυφθούν οι “κρυφοί” κυνηγότοποι του Χάρακα και των Λεγρενών!

 ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον ευέξαπτο “οικολόγο”
Λένε πως οι κυνηγοί είναι κατά τεκμήριο πολύ… “μπρουτάλ” τύποι, ενώ οι δηλωμένοι “οικολόγοι” πάντα ευγενείς, διαλλακτικοί και του… πολιτισμού. Όσοι τα λένε αυτά, προφανώς αγνοούν την ύπαρξη του κ. Θεόδωρου Κομηνού, Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά και Αχέροντα, που τις προηγούμενες ημέρες… επιτέθηκε ως “ταύρος” εναντίον εκπροσώπου της Κ.Σ.Ε, μέσα στο ίδιο το υπουργείο Περιβάλλοντος!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το γλέντι των κυνηγών στον αγώνα των ιχνηλατών
Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε το επίπεδο των λαγόσκυλων που διαγωνίσθηκαν στον άτυπο αγώνα της Θεσσαλονίκης, σε αντίθεση με τους λαγοκυνηγούς που… διέπρεψαν στο γλέντι!

 ΤΣΙΧΛΕΣ
Τα… πρώτα καρτέρια στα πρώιμα “μπασίματα”
Που να πάτε και που να σταθείτε στη Φθιώτιδα, στη Βοιωτία, την Εύβοια και την Αττική, από την 5η του Οκτώβρη και μετά…

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ
Η πρώτη μου για λαγό κάπου στο Δομοκό
Τι είδε, τι έζησε και τι νομίζει πως κατάλαβε ένας πρωτάρης, στην πρώτη του απόπειρα να “ταιριάξει” με μια παρέα λαγοκυνηγών.

 9ΒΟΛΑ
Οι… κρυφές πλευρές της βολής στον αγριόχοιρο
Μια αιρετική άποψη για το πότε, σε ποια αγριογούρουνα και υπό ποιες συνθήκες, είναι… αναντικατάστατα τα 9βολα!

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Οι “δόσεις” της ενέργειας
Μερικές αλήθειες για τις τροφές “ενέργειας” και τα διαθέσιμα που εξασφαλίζουν στους κυνηγετικούς σκύλους, την περίοδο που η αντοχή γίνεται το πρώτο ζητούμενο.

ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ
Τα συν και τα πλην των βροχών του Σεπτέμβρη
Άλλοτε “σύμμαχος” και άλλοτε “εφιάλτης”, η ένταση και η συχνότητα των βροχών ήταν μέχρι τώρα, ο καταλυτικός παράγοντας στα πρώτα κυνήγια του λαγού…

BENELLI VINCI SLUG BLACK
Η τολμηρή υπέρβαση με στόχο τον αγριόχοιρο
Με επαναστατικό μηχανισμό, πρωτότυπη συναρμολόγηση και εξαιρετικά σκοπευτικά, η πιο σύγχρονη καραμπίνα για το κυνήγι των αγριογούρουνων, ανατρέπει τα στερεότυπα…

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Οι παραλλαγές της φέρμας στο Αγγλικό Σέττερ
Τα στάνταρ και οι υπερβολές που αφορούν την εικόνα και τη συμπεριφορά των Αγγλικών Σέττερ, την κρίσιμη στιγμή που ο χρόνος “παγώνει”…

ΘΗΡΑΜΑ
Ορτύκια με… διπλή ταυτότητα!
Ο κίνδυνος που αντιπροσωπεύουν τα Ιαπωνικά ορτύκια εκτροφής, για τον άγριο πληθυσμό του είδους που φωλεοποιεί στη Μεσόγειο…

ΦΥΣΙΓΓΙΑ
Τα κατάλληλα για την “ριξιά” στην πέρδικα
Γομώσεις και σκάγια που ταιριάζουν για την περίσταση, σε ένα κυνήγι που οι ευκαιρίες είναι λίγες και εκλεκτές.

ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΣΕΙΣ
Τη νύχτα που φωτίζει το φεγγάρι του λύκου…
Οι… ψίθυροι μιας νεαρής ινδιάνας, μια νύχτα με πανσέληνο που οι λύκοι αφήνουν το δάσος και κυκλώνουν τον καταυλισμό της φυλής!

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΕΠΙΣΗΣ…
Το τρίτο κουπόνι για τη μεγάλη κλήρωση μιας BERETTA A400 xplor light, αξίας 1.840 ευρώ!

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων