Με επιτυχία η συμμετοχή της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ στο 8ο Πανελλήνιο Λιβαδοπονικό Συνέδριο

0

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης συνεχίζοντας τη σταθερή υποστήριξη της στην Ελληνική Λιβαδοπονική Εταιρεία συμμετείχε στο 8ο Λιβαδοπονικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε 1-3 Οκτωβρίου 2014 στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα η συμμετοχή της αφορούσε τα εξής:

1. το επιστημονικό προσωπικό της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ παρουσίασε τις ακόλουθες δύο (2) εργασίες
α. Πληρώνοντας τη διατήρηση της βλάστησης ως υπηρεσία του οικοσυστήματος για την αύξηση των πληθυσμών ειδών της πανίδας
β. Η αξία διαφορετικών οικοτόπων ως κυνηγοτόπων για το λαγό στους Νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής

2. Απευθύνθηκε χαιρετισμός του Προέδρου του Δ.Σ. της ΚΟΜΑΘ κατά την έναρξη του Συνεδρίου

3. Ο Δ/ντής Υποστήριξης της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ ενημέρωσε τους συνέδρους για την καινούρια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Επιμέλεια της Γης – Land Stewardship»

4. Ο Δ/ντής Θηροφυλακής της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ ήταν Γραμματέας του Συνεδρίου στην Ενότητα « Λιβαδοπονία και ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα. Κοινή Αγροτική Πολιτική. Προοπτικές εργασίας για νέους»

5. Ο Δ/ντής Υποστήριξης της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ ήταν μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

6. Χορηγήθηκε οικονομική ενίσχυση προς την Ελληνική Λιβαδοπονική Εταιρεία για την διοργάνωση του 8ου Λιβαδοπονικού Συνεδρίου

afisalivΕίναι γεγονός πως τα λιβαδικά οικοσυστήματα αποτελούν έναν παραγνωρισμένο πλούτο της ελληνικής επικράτειας. Οι άνθρωποι δυστυχώς τα έχουν εγκαταλείψει, έτσι ώστε σήμερα πολλά από αυτά να είναι υποβαθμισμένες εκτάσεις, όπου παραδοσιακές δραστηριότητες δεν λαμβάνουν χώρα ενώ και η ίδια η Πολιτεία δείχνει μια ατολμία για την εφαρμογή ολοκληρωμένων διαχειριστικών σχεδίων.
Για τον κυνηγετικό κόσμο είναι γνωστό πως τα λιβάδια είναι περιοχές που μοιράζονται τα αγροτικά ζώα με τα θηραματικά είδη. Για αυτό άλλωστε το Δ.Σ. της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης προέτρεπε τη συμμετοχή του επιστημονικού της προσωπικού στις εκδηλώσεις της Ελληνικής Λιβαδοπονικής Εταιρείας με ειδικές εργασίες. Αυτό βοήθησε στη δημιουργία ειδικής ενότητας για την άγρια πανίδα και τη λιβαδοπονία, που διατηρήθηκε και στο φετινό συνέδριο.
Αξίζει υπενθύμισης ότι η καλή συνεργασία της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ με την Ελληνική Λιβαδοπονική Εταιρεία οδήγησε στη από κοινού διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Η σημασία των λιβαδιών στα θηραματικά είδη» το 2008, παρουσία του τότε Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και στην έκδοση αξιόλογων πρακτικών.

http://www.hunters.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων