Αποτελέσματα Αγώνα Μπεκάτσας του Κυνοφιλικού Ομίλου Αχαΐας

0

για τον όμιλο γράφει ο Μιχάλης Τζουραμάνης

Κυνοφιλικός Όμιλος Αχαΐας

Αγώνας Μπεκάτσας

Ο κυνοφιλικός όμιλος Αχαΐας πραγματοποίησε τις 1-2/12/2007 τον καθιερωμένο αγώνα κυνηγετικών ικανοτήτων με θήραμα τη μπεκάτσα στην Φολόη τελικά, ενώ το μέρος που είχε ορίσει αρχικά ήταν η Μακελαριά δήμου Καλαβρύτων. Αυτό έγινε γιατί μετά από σύσταση της Κυνηγετικής ομοσπονδίας, αλλά και την πρόταση της θηροφυλακής που δεν μπορούσε να διαφυλάξει την τοποθεσία της Μακελαριάς ώστε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας χωρίς κυνηγούς στα τερέν. Το αποτέλεσμα ήταν να μην έχουν τα 67 σκυλιά αρκετές ευκαιρίες συνάντησης με τη βελουδομάτα.
Δυστυχώς ο αριθμός σκύλων ήταν μικρότερος απ’ τον αναμενόμενο, γι’ αυτό ευθύνονται οι άλλοι όμιλοι που επιμένουν να διοργανώνουν αγώνες τις ίδιες ημερομηνίες με μας. Για τις ηπειρωτικές φυλές κριτή δυστυχώς δεν βρήκαμε κανέναν άλλο εκτός του κ. Ντούλου που έσπευσε να μας εξυπηρετήσει σε αντίθεση με τους υπόλοιπους κριτές ηπειρωτικών φυλών…

Το Σάββατο για τις αγγλικές φυλές νικητής ήταν ο Aris αγγλικό σέττερ του κ. Σταυρόπουλου Κ. με 1ος Εξαίρετος, σκύλος με μεγάλη εμπειρία, ανοιχτής έρευνας με καλή ποιότητα. Σκυλιά που ξεχώρισαν χωρίς όμως να συναντήσουν ήταν για το τερέν 1 με κριτές τον κ. Παπακωσταντινάκη και κ. Δρίτσα, το αγγλικό σέττερ Asia di Killer του κ. Παράσχη Δ. σκύλα με πολλές εξαίρετες παρουσίες σε αγώνες μπεκάτσας, τα πόιντερ Akeriensis Aiax του κ. Αναγνωστόπουλου Α., Oliv t. Kotti σκύλα 15 μηνών του κ. Κόττη Β., επίσης η Roma de la Sargiade αγγλικό σέττερ των κ. Φουτρή Γ.-κ. Παράσχη Δ. με κυναγωγό τον κ. Παράσχη Δ., το πόιντερ Bianca των κ. Χριστοδουλόπουλου Χ.- κ. Καπερώνη Φ. με κυναγωγό τον κ. Χριστοδουλόπουλο Χ. και η Astra σέττερ του κ. Πολυχρονόπουλου Ν.

Για το τερέν 2 με κριτές τον κ. Χήνο και κ. Βαλασόπουλο ο Aris νικητής του αγώνα και το αγγλικό σέττερ Rapakoulias Genesis Ofis των κ. Χριστοδουλόπουλου Χ.- Σταματόπουλου Τ. με κυναγωγό τον κ. Σταματόπουλο Τ.
Στις ηπειρωτικές φυλές το Σάββατο με κριτή τον κ. Ντούλο ξεχώρισαν τα κούρτσχααρ Boy-Dik di san Mamilliano-Dora Lakkopetra του κ. Αντωνόπουλου Α., ο Aspen κούρτσχααρ του κ. Γεωργίου Σ., τα επανιέλ μπρετόν Kan-Roben του κ. Γιούλη Θ. και ο Urios Trikallon επανιέλ μπρετόν του κ. Χριστοφόρου Ν. ο οποίος ήταν στα όρια του ελέγχου απ’ τον κυναγωγό του, αλλά λίγο πριν το τέλος του χρόνου του τα ξεπέρασε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Χριστοφόρου ήταν και ο μόνος ο οποίος ήρθε την Κυριακή αλλά δυστυχώς ο αγώνας για τα ηπειρωτικά δεν γινόταν να πραγματοποιηθεί με έναν σκύλο απ’ τους 12 δηλωμένους!

Την Κυριακή 2/12 το τερέν 1 έκριναν ο κ. Πονηρέας και ο κ. Παπακωσταντινάκης. Σε αυτό το τερέν υπήρχαν λίγα και δύσκολα πουλιά που κλίθηκαν να τα βρουν καλά μπεκατσόσκυλα αλλά με χαμηλή ποιότητα{όπως είπε ο κ. Πονηρέας}. Απ’ αυτά ξεχώρισαν τα αγγλικά σέττερ: Silva el del Astro του κ.Κανελάκη, Saga el del Astro του κ. Τσιχλιά Ι., Aris του κ. Σταυρόπουλου Κ. και ο Dill Spin Cico του κ. Σπινιόκια. Για το τερέν 2 έκριναν ο κ. Δρίτσας και ο κ. Βαλασόπουλος, δυστυχώς γι’ αυτό το τερέν δεν υπήρχε μπεκάτσα και τα σκυλιά που ξεχώρισαν ήταν η Asia di Killer αγγλικό σέττερ του κ. Παράσχη και τα πόιντερ Carlos του κ. Αγγελόπουλου Θ. , Akeriensis Aiax του κ. Αναγνωστόπουλου.

Χορηγός του αγώνα ήταν η τροφή Belcando.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων