Κυνηγετικά Νέα

0

Μη χάσετε στα «Κυνηγετικά Νέα» που κυκλοφορούν σήμερα Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στα περίπτερα όλης της χώρας

Kυνηγός χάθηκε στη θάλασσα και δυο άλλοι σώθηκαν την τελευταία στιγμή

 Μάχη με το θάνατο στο ‘Αγιον Όρος

Σε θαλασσινή τραγωδία κατέληξε η προσπάθεια τριών φίλων να αποβιβαστούν στις ακτές του Άγιου Όρους, για να κυνηγήσουν τα αγριογούρουνα που κατακλύζουν το απαγορευμένο τρίτο “πόδι” της Χαλκιδικής.

Η πλωτή τους εξόρμηση κατέληξε στον χαμό ενός από αυτούς, ενώ οι άλλοι δυο φίλοι της παρέας γλίτωσαν κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή, αφού χαροπάλευαν με τα κύματα περισσότερο από 13 ώρες, έως ότου να σταθούν τυχεροί και να τους περιμαζέψουν διερχόμενα ψαροκάικα! Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του αγνοούμενου, στη βάρκα είχαν μαζί τους και τρία κυνηγετικά σκυλιά, τα οποία και πνίγηκαν.

 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το θανατικό των ζαρκαδιών στις όχθες του Νέστου
Φόβους για την εξάπλωση του καταρροϊκού πυρετού και στα ζαρκάδια, προκαλεί η ανεύρεση αρκετών νεκρών ζώων σε περιοχές της Δράμας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Το κυνήγι εκτός νόμου… με διαταγή υπαστυνόμου
Με ξαφνικό… τελεσίγραφο του αστυνομικού υποδιοικητή της Ύδρας, το κυνήγι σε ολόκληρη την Ύδρα βαίνει προς απαγόρευση, ενώ οι κυνηγοί απειλούνται με άμεση σύλληψη.

 ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Όχι του ΣΥΡΙΖΑ σε… νέο Καταφύγιο Άγριας Ζωής!
Για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ “ταυτίστηκε” με τα οφθαλμοφανή δίκαια αιτήματα κυνηγετικών οργανώσεων, και αντιδρά ως κόμμα στην ίδρυση ενός νέου… Καταφυγίου Άγριας Ζωής στην Κρήτη..

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
“Βαλτές” φωτιές πάλι στους κυνηγότοπους της Άνδρου
Μέσα στην καρδιά του Οκτώβρη ξαναχτύπησαν οι γνωστοί – άγνωστοι, που κάθε χρόνο βάζουν “μπουρλότο” και κατακαίνε μερικά από τα πιο όμορφα κυνηγοτόπια του νησιού.

 ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Εμπειρικός “δεκάλογος” για τα μπασίματα του Οκτώβρη
Όλα όσα πρέπει να έχετε υπόψη σας για τις τσίχλες τις ημέρες που έρχονται, ιδιαίτερα όταν ο νοτιάς δώσει τη θέση του στους πρώτους βοριάδες!

 ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Εφιάλτης… και ανταμοιβή στη νήσο με τις πέρδικες
Το χρονικό μιας εξόρμησης για πέρδικες τσούκαρ, την ημέρα που τα ορτύκια διάλεξαν να κάνουν το μεγάλο πέρασμά τους στο ίδιο νησί!

 AΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Όταν ο μονιάς μαντεύει… τα καρτέρια
Τα συμπεράσματα από μια 7άωρη αναμέτρηση με ένα αρσενικό αγριογούρουνο στην Πελοπόννησο, που δεν απέκτησε τυχαία ούτε την ηλικία του, ούτε και το μέγεθός του.

 ΘΗΡΑΜΑ
Η φινέτσα της πρώτης μπεκάτσας του Οκτώβρη
Στιγμιότυπα από τον ερχομό της μπεκάτσας στα ορεινά δάση των ελάτων, της οξιάς και των μαύρων πεύκων, καθώς ο Οκτώβρης πορεύεται το δεύτερο μισό του…

 BENELLI M2 COMFORT LEFT HAND C20
Η 20άρα που κλίνει… επ’ αριστερά!
Οι καινοτομίες μιας καραμπίνας που απευθύνεται σε όσους επωμίζουν από τα αριστερά, και εκτιμούν την κομψότητα και τον “μινιμαλισμό” στα κυνηγετικά όπλα.

 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Το στήσιμο καρτεριών στη μακρινή δίωξη…
Ο έλεγχος του χώρου και η τοποθέτηση των “τουφεκιών”, όταν ο λαγός ξεφωλιασθεί και τα λαγόσκυλα αρχίζουν την μακρά καταδίωξη.

 ΌΠΛΑ
Η… ακρόαση του ήχου της κάννης
Με την επιστράτευση και μόνο της ακοής, γίνεται πιο εύκολα κατανοητό γιατί κάποιες κάννες αποδίδουν καλύτερα από άλλες, έστω και πανομοιότυπες!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Οι επικίνδυνες ημέρες στα βουνά της αντάρας
Όλα όσα αξίζει να κάνει κανείς, για να μην μεταβληθεί ένα κυνήγι πέρδικας… σε αγώνα επιβίωσης, μέσα στις αντάρες και στις ομίχλες των βουνών του Οκτώβρη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Μόχθοι στη Μάνη με τα “αρδίκια” του Οκτώβρη…
Το επίπονο χρονικό μερικών αυθημερόν εξορμήσεων, στην νοτιότερη άκρη της ηπειρωτικής Ελλάδας

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων