Κυνηγετικά Νέα … σήμερα

0

Μη χάσετε στα «Κυνηγετικά Νέα» που κυκλοφορούν σήμερα Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στα περίπτερα όλης της χώρας

 ΜΠΕΚΑΤΣΑ: Προβλέψεις για τις πορείες & τις περιοχές του πρώτου “κύματος”

Δρομολόγια που ξαφνιάζουν
Με τους πληθυσμούς της μπεκάτσας στη Σιβηρία, στη Ρωσία και στην Κριμαία, ήδη, σε κίνηση, η μαζική άφιξή τους στη χώρα μας είναι υπόθεση λίγων μόνο ημερών… Με κατεύθυνση από ανατολικά προς δυτικά, οι μπεκάτσες μπορεί να εμφανιστούν, όπως και πέρυσι, στην κεντρική και νότια χώρα, χωρίς να έχει προηγηθεί ένα αντιληπτό “μπάσιμο” στις βορειότερες περιοχές

 ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Φονική συμπλοκή με λύκο έξω από τη Θεσσαλονίκη!
Μέρα – μεσημέρι, τσοπανόσκυλα σκότωσαν μια λύκαινα που επιτέθηκε σε άλογο, δίπλα, σχεδόν, στη συμπρωτεύουσα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Πέρδικες – υβρίδια σε βουνό της Μεσσηνίας!
Σε συναγερμό έθεσε το επιστημονικό επιτελείο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου ένας κυνηγός, που ανακάλυψε γενετικά «μολυσμένες» πέρδικες σε ένα χαμηλοβούνι της Μεσσήνης.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
Ελάφια στη… ζούγκλα της ασφάλτου!
Τα πλατώνια της Ρόδου αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, και μαζί τους τα τροχαία ατυχήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού.

 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι κυνηγοί στη μέγγενη του ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει περιορισμούς κυνηγίου, κατάργηση της Θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων και αύξηση των Προστατευόμενων Περιοχών, όταν γίνει κυβέρνηση

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επικήρυξη για τους δολοφόνους σκυλιών
Με το ποσό των 5.000 ευρώ (για κάθε έναν) επικήρυξε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, τους δολοφόνους σκυλιών οι οποίοι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν σπείρει εκατοντάδες φόλες στην ορεινή Αχαΐα.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Οι μπεκάτσες… στο F.I.R. της Μακεδονίας!
Έμπειροι Μακεδόνες μπεκατσοκυνηγοί εκμυστηρεύονται που συνάντησαν μέχρι τώρα τις “πρώιμες”, αλλά και που τις περιμένουν τις ημέρες που θα έρθουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Ιχνηλασίες στο “δαγρί” και καταδιώξεις στο “ορμάνι”
Μια ανάλυση στις δυο διαφορετικές τεχνικές που διεξάγεται το λαγοκυνήγι στη Σάμο, ανάλογα με τους κυρίαρχους τύπους βιοτόπων που έχουν διαμορφωθεί στο νησί, και τις διαφορετικές συμπεριφορές που αναπτύσσουν οι λαγοί εκεί…

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Δύσκολοι καιροί για γερακότσιχλες
Με ήπιους χειμώνες, χωρίς χιόνια και χωρίς… μήλα, οι γερακότσιχλες έπαψαν τα τελευταία χρόνια να έρχονται στα παραδοσιακά “χειμαδιά” τους στη Μακεδονία.

 ΟΠΛΑ
Οι δυο τεχνικές για τη θεμελίωση μιας κάννης
Μια συνοπτική ματιά στις μεθόδους τρυπανισμού και ψυχρής εξέλασης που χρησιμοποιούνται σήμερα, στην κατασκευή και επεξεργασία των καννών των κυνηγετικών όπλων.

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ
“Λασποπαγίδες” στους δρόμους για το πουθενά
Χρήσιμες οδηγίες απεμπλοκής γι’ αυτήν την εποχή, όπου κανένα 4χ4 δεν είναι “ανίκητο” στα εμπόδια που ορθώνουν τα βουνά και οι στράτες που τα διασχίζουν.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
Μακρύς μονόλογος από έναν γιο του Ψηλορείτη
Αναπολήσεις και συγκρίσεις με όσα έζησε και όσα ζει, από έναν περδικοκυνηγό που κυνήγησε στον Ψηλορείτη τη δεκαετία του ‘70.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Aποκάλυψη” των ορτυκιών στα κομμένα βαμβάκια
Εξορμήσεις στα ορτύκια της… δεύτερης φάσης στον Θεσσαλικό κάμπο, μετά τη συγκομιδή του βαμβακιού που αύξησε κατά πολύ το διαθέσιμο κυνηγετικό έδαφος.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων