Άρχισε το κυνήγι του λαγού και της πέρδικας. Χωρίς θήραμα οι περισσότεροι κυνηγοί

0

Χωρίς θήραμα επέστρεψαν οι περισσότεροι κυνηγοί πρώτη μέρα της έναρξης της κυνηγητικής περιόδου για λαγούς και πέρδικες.Η πρώτη εξόρμηση σημαδεύτηκε και απο τον αιφνίδιο θάνατο 67χρονου ο οποίος έχασε τη ζωή του ενώ κυνηγούσε. Δεν έλειψαν και οι καταγγελίες από πλευράς Θήρας.

Του Θησέα Ιωάννου
http://www.ant1iwo.com/

Περισσότεροι από 40 χιλιάδες κυνηγοί βρέθηκαν σήμερα στους αγρούς την πρώτη ημέρα της κυνηγετικής περιόδου για λαγούς και πέρδικες. Από τα ξημερώματα έπιασαν τα πόστα τους με την ελπίδα να μην γυρίσουν παπαγάλοι. Ωστόσο η επιστροφή τους βρήκε απογοητευμένους αφού το θήραμα ήταν ελάχιστο όπως ανέφεραν.

Κάποιοι ήταν πιο τυχεροί ενώ άλλοι αξιοποίησαν την πρώτη εξόρμηση και για γυμναστική.

Η πρώτη της φετεινής περιοδου σημαδευτηκε και απο το θάνατο 67χρονου ο οποίος έχασε την ζωή του στην Λεμεσό την ώρα που κυνηγούσε με φίλους τους. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του οφείλεται σε παθολογικά αίτια . Επί ποδός βρισκόταν και η υπηρεσία θήρας μέλη της οποίας έστησαν μπλόκα για ελεγχο κυνηγων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Υπηρεσίας Θήρας Πέτρος Αναγιωτός στην επαρχία Πάφου και στην επαρχία Λεμεσού σε μεγάλο ποσοστό της επαρχίας υπήρχε αρκετή βροχόπτωση που δυσκόλεψε ιδιαίτερα την εξόρμηση των κυνηγών όμως προβλήματα που παρουσιάζονταν πέρσι φέτος φαίνεται να είναι πολύ περιορισμένα ιδιαίτερα θετικό αυτό. Οι άδειες κυνηγίου, είπε, είναι κοντά στις περσινές παρουσιάζεται μια μικρή μείωση αλλά νομίζω αυτό ήταν αναμενόμενο.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Θήρας έγιναν επτά καταγγελίας με τις έξι να αφορούν κυνηγούς οι οποίοι δεν έχουν ανανεώσει την άδεια τους.
 

Νωρίτερα σήμερα.

Από νωρίς το πρωί άνοιξε σήμερα η αυλαία για το κυνήγι του λαγού και της πέρδικας, με τους κυνηγούς να δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι, αφού οι αριθμοί των άγριων θηραμάτων παρουσιάζουν δραματική μείωση.

Το κυνήγι του λαγού και της πέρδικας είναι διάρκειας 17 εξορμήσεων και θα ολοκληρωθεί στις 28 Δεκεμβρίου και αμέσως μετά θα ξεκινήσει το κυνήγι της τζίκλας. Όσο για το ΚΟΤΑ έχει μειωθεί φέτος σε έναν λαγό, τρία περδίκια και μία φραγκολίνα.

Επί ποδός για την επίσημη πρώτη του λαγού και της πέρδικας βρίσκονταιτα μέλη του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας της Αστυνομίας και οι θηροφύλακες, οι οποίοι καλούν τους κυνηγούς να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να τηρούν τους νόμους και κανονισμούς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Υπηρεσίας Θήρας Πέτρο Αναγιωτό, αναμένεται ότι θα εξορμήσουν πέραν των 40 χιλιάδων κυνηγών, οι καιρικές συνθήκες φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές είχαμε βροχόπτωση τις τελευταίες μέρες οπότε και τα βουνά δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσβατα ενώ οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Υπενθυμίζεται ότι για σκοπούς κυνηγίου έχουν απελευθερωθεί φέτος και 90 χιλιάδες περδίκια από το εκτροφείο Σταυροβούνι και από ιδιωτικά εκτροφεία.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων