Αθώος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας λαθροθήρας

0

Αθωώθηκε για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας ο 34χρονος άνδρας που κατηγορείτο ότι πυροβόλησε αστυνομικούς που τον έπιασαν με το προϊόν λαθροθηρίας (λαγούς) ανά χείρας.

Στην περιοχή του Φουρνοφάραγγου, ο 34χρονος φερόταν να είχε πυροβολήσει εναντίον των αστυνομικών μέσα στο σκοτάδι, προκειμένου να ξεφύγει, ενώ εκείνοι που επέβαιναν σε αστυνομικό όχημα έκαναν ελιγμούς για να αποφύγουν τα πυρά.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου μαζί του κάθισε ένας ακόμη άνδρας, που επίσης κατηγορείτο για λαθροθηρία. Στην απολογία του ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε με καραμπίνα στο έδαφος μια φορά αλλά δεν ήθελε να κάνει κακό στους αστυνομικούς καθώς ήταν σε μεγάλη απόσταση από εκείνον.

Πάντως η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθωωτική για τον κύριο κατηγορούμενο ως προς την πιο βαριά κατηγορία, δηλαδή αυτήν της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ αντίθετα κρίθηκε ένοχος για λαθροθηρία από κοινού, οπλοφορία, φθορά περιπολικού και αντίσταση. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και 8 μηνών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα ισχύ.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια σε άσκηση λαθροθηρίας και άρνηση έρευνας από αστυνομικό. Καταδικάστηκε σε 4 μήνες με αναστολή, αλλά παράλληλα κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποίησε για την λαθροθηρία.

http://www.neakriti.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων