Σύλληψη λαθροθήρα στο… φως του φεγγαριού

0

Για περισσότερο από δυο μήνες μοχθούσαν οι θηροφύλακες της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, προκειμένου να συλλάβουν έναν σεσημασμένο λαθροθήρα λαγών, με έντονη δραστηριότητα στην περιοχή του Υμηττού.

Το Υ.ΠΕ.ΚΑ απαγόρευσε το κυνήγι και ανακήρυξε σε Εθνικό Πάρκο τον Υμηττό επί εποχής Τ. Μπιρμπίλη, αλλά όπως, συνήθως, γίνεται, ουδέν έγινε όλα αυτά τα χρόνια από την Πολιτεία, ούτε για να περιφρουρηθεί ούτε και για να προστατευθεί… η “Προστατευόμενη Περιοχή”!

Για άλλη μια φορά, οι μόνοι που “αμύνονται” κατά των παραβατικών συμπεριφορών εις βάρος του βουνού, είναι οι θηροφύλακες και οι όμοροι κυνηγετικοί σύλλογοι της Δ΄ΚΟΣΕ, που όλο το καλοκαίρι μοχθούσαν να υπερασπιστούν τον Υμηττό από τις φωτιές, αλλά και κατά της λαθροθηρίας που… ευνοήθηκε από την “εξορία” των νόμιμων κυνηγών.

Όλα αυτά αποδείχθηκαν και με την επιμονή, την ένταση, τη μεθοδικότητα και τον επαγγελματισμό, με τον οποίο οι θηροφύλακες της Ομοσπονδίας διαχειρίστηκαν και το πρόσφατο περιστατικό λαθροθηρίας λαγών, στην περιοχή “Ραψανάς” του Υμηττού.

Ο θηροφύλακας Βαγγέλης Ρωμανός είχε από τον Σεπτέμβρη αντιληφθεί ότι, ένα άτομο “μαλάγρωνε” με βρώμη συγκεκριμένα σημεία του βουνού, προκειμένου να προσελκύσει λαγούς και να τους “εκτελέσει”, πάνω από υπερυψωμένη ξύλινη εξέδρα που είχε κατασκευάσει σε δένδρο της περιοχής.

Αυτό ήταν κάτι που γινόταν επί σειρά ημερών, υπό τη διακριτική παρακολούθηση του θηροφύλακα που, χωρίς να γίνει αντιληπτός, “παραμόνευε” και… φωτογράφιζε τις προπαρασκευαστικές ενέργειες του λαθροθήρα!

Ωστόσο, όσες νύχτες κι αν στήθηκαν “ενέδρες” για να πιαστεί επ’ αυτοφώρω ο λαθροθήρας με το όπλο πάνω στην εξέδρα, αυτό δεν έγινε δυνατό.

Οι θηροφύλακες της Δ΄ΚΟΣΕ, πάντως, συνέχισαν από καιρού εις καιρό να παρακολουθούν την εντοπισμένη φυλάχτρα, ιδιαίτερα τις περιόδους κοντά στην πανσέληνο του κάθε μήνα, όπου αυτή η τεχνική λαθροθηρίας ευδοκιμεί περισσότερο.

Τον Σεπτέμβρη δεν τα κατάφεραν, τον Οκτώβρη επίσης, αλλά λίγες ημέρες πριν το γεμάτο φεγγάρι του Νοέμβρη, οι θηροφύλακες Β. Ρωμανός και Ν. Σπερνοβασίλης έπιασαν τον νυχτερινό λαθροθήρα με το όπλο στα χέρια, καθώς γύριζε από τη φυλάχτρα προς το σταθμευμένο του αυτοκίνητο.

Όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για άτομο από το Κορωπί που είχε συλληφθεί πριν από δυο χρόνι α για το ίδιο ακριβώς αδίκημα, σε άλλη περιοχή του Υμηττού.

Ο συλληφθείς προσπάθησε στην αρχή να αρνηθεί την πράξη του και την “ιδιοκτησία” της υπερυψωμένης φυλάχτρας, αλλά όταν του επιδείχθηκαν οι φωτογραφίες της παρακολούθησης του όλους αυτούς τους μήνες, υπέγραψε μέχρι και το πρωτόκολλο κατάσχεσης των θηροφυλάκων.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων