ΚΟ Ηπείρου: Προσβολή της ανθρώπινης υπόστασης ο βασανισμός ζώων

0

Με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο, το ΔΣ της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου και σύσσωμη η κυνηγετική οικογένεια καταδικάζει την βάναυση, αποτρόπαιη και θρασύδειλη πράξη ανθρωποειδών, εναντίον σκυλιών στην περιοχή «Λεμονιά» του δήμου Ιωαννιτών.
Τέτοιους είδους πράξεις, όπως και άλλες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα, τόσο στην περιοχή των Ιωαννίνων, όσο και γενικότερα στην Περιφέρεια της Ηπείρου, συνιστούν προσβολή της ανθρώπινης υπόστασης και αξιοπρέπειας, με το σκεπτικό, ότι μεταξύ των άλλων, ο πολιτισμός μίας κοινωνίας αποδεικνύεται και από τη συμπεριφορά των μελών της απέναντι στα ζώα.
Παρόμοια θλιβερά και αποτρόπαια περιστατικά θανάτωσης ή κακοποίησης ζώων, αδέσποτων ή οικόσιτων δε μπορούν και δεν πρέπει να αφήσουν κανέναν αδιάφορο.
Η Ε’ ΚΟΗ συνεργάζεται στενά με τους συναρμόδιους φορείς για τη βελτίωση των συνθηκών στο Καταφύγιο Αδέσποτων του Δήμου Ιωαννιτών στην περιοχή Δουρούτης.
Απευθύνουμε έκκληση προς κάθε πολίτη που γνωρίζει κάτι σχετικό με την υπόθεση να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Οι δράστες αυτής της ενέργειας, αλλά και άλλων αντίστοιχων, θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο και μέσο.
Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων