Αθώος για τους πυροβολισμούς, ένοχος για τους λαγούς

0

Θα βλέπει λαγό και θα γίνεται …λαγός  ο 33χρονος από το Φουρνοφάραγγο, ο οποίος κάθισε στις αρχές Νοέμβρη στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών προκειμένου να γλυτώσει τη σύλληψη του για λαθροθηρία. Δύο σκοτωμένοι λαγοί έμελε να του αλλάξουν δραματικά τη ζωή τον τελευταίο χρόνο. Μία τηλεφωνική «καρφωτή» για λαθροθηρία οδήγησε σε αστυνομική καταδίωξη με τον ίδιο να αντιδρά απερίσκεπτα και να πυροβολεί προκειμένου να ξεφύγει.

Βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια, προφυλακίστηκε, έμεινε σχεδόν ένα χρόνο στη φυλακή, αφήνοντας πίσω γυναίκα και δύο μωρά παιδιά, ζώα και μελίσσια καθώς και το μαγαζί που διατηρούσε.
Ένα χρόνο μετά, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον αθώωσε ομόφωνα για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αναγνωρίζοντας ότι πράγματι είχε πυροβολήσει στο έδαφος και δεν είχε καμία πρόθεση να πλήξει τους ίδιους τους αστυνομικούς αλλά επεδίωκε να «φρενάρει» την καταδίωξη σε βάρος του.
Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του 33χρονου είχαν κατακλύσει τη δικαστική αίθουσα σε ένδειξη συμπαράστασης. Την περισσότερη ώρα παρακολουθούσαν όρθιοι την ακροαματική διαδικασία και όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου τους ρώτησε «μα γιατί δεν κάθεστε;», εκείνοι αναφώνησαν «από αγωνία!».
Όλες οι μαρτυρίες μιλούν για ένα ιδιαίτερα προσφιλές πρόσωπο, αγαπητό, κοινωνικό και χωρατατζή. Είναι ενδεικτικό ότι πολλοί συγκρατούμενοι του στις φυλακές Νεάπολης τηλεφωνούσαν διαρκούσης της δίκης προκειμένου να μάθουν την εξέλιξη.
Ο 33χρονος, ο οποίος έκανε μεροκάματα στα μαγειρεία της φυλακής, ήταν πολύ συμπαθής και μεταξύ των κρατουμένων. Οι καταθέσεις των αστυνομικών εναντίον του 33χρονου ήταν εξαιρετικά επιβαρυντικές και καταλυτικές για την προφυλάκιση του.
Ο 33χρονος στην απολογία του στο δικαστήριο ζήτησε συγνώμη από τους αστυνομικούς και την οικογένεια του, επανέλαβε ότι πυροβόλησε μία φορά στο έδαφος, υποστηρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έβλαπτε τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν.
Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας αλλά και της παράνομης οπλοχρησίας, ενώ τον έκρινε ένοχο για τις κατηγορίες της λαθροθηρίας, της αντίστασης από δράστη που οπλοφορεί, της παράνομης οπλοφορίας και της φθοράς του περιπολικού.

Η συνολική ποινή φυλάκισης που του επέβαλε είναι 3 έτη και 8 μήνες, την οποία μετέτρεψε προς 10 ευρώ την ημέρα. Ωστόσο, όπως ειπώθηκε, η ποινή έχει εκτιθεί καθώς ο 33χρονος ήταν έγκλειστος 11 μήνες ενώ έχει μεροκάματα 9 μηνών. Η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο συνήγορος του, Γιώργος Στειακάκης, τόνισε ότι από την ακροαματική διαδικασία επιβεβαιώθηκαν οι ισχυρισμοί που είχε προβάλει ο εντολέας του από την πρώτη ημέρα. Ο ίδιος στην αγόρευσή του ανέφερε ότι αν ο 33χρονος δεν είχε να κάνει με αστυνομικούς, τότε η κατηγορία που θα αντιμετώπιζε θα ήταν αυτή της φθοράς του οχήματος.

patris.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων