Κυνηγούσαν χωρίς άδεια και με παραποιημένα όπλα

0

Το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε όσους επιμένουν να αγνοούν και τις προειδοποιήσεις της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, αλλά κυρίως την προβλεπόμενη νομοθεσία, έστειλε για μία ακόμη φορά η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή.

Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου και κατά τις απογευματινές ώρες, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, που είχε θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση συγκεκριμένη περιοχή στο Δήμο Μετσόβου, εντόπισε και συνέλαβε επ’ αυτοφώρω στη θέση «Μύλος» στο Βοτονόσι, δύο ημεδαπούς, ενώ ένας τρίτος, που ήταν μαζί τους τράπηκε σε φυγή και διέφυγε της σύλληψης.

Παρόλα αυτά και ο τρίτος αναγνωρίστηκε και τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της Θηροφυλακής και των αρχών.
Οι τρεις ημεδαποί, όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, ασκούσαν τη δραστηριότητα της θήρας, χωρίς να κατέχουν θεωρημένες άδειες για την τρέχουσα κυνηγετική χρονιά.

Επίσης όμως, διαπιστώθηκε πως τα δύο κυνηγετικά όπλα τα οποία και κατασχέθηκαν ήταν παραποιημένα, ώστε να φέρουν μεγαλύτερο αριθμό φυσιγγίων από τον επιτρεπόμενο, ενώ στο ένα εκ των δύο είχε γίνει και ειδική πατέντα, για την προσαρμογή φακού, προκειμένου να καθίσταται δυνατή η νυχτερινή σκόπευση.

Τα δύο όπλα, ο φακός, καθώς και τα φυσίγγια που έφεραν οι δύο συλληφθέντες κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή είχε θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση την περιοχή από τους καλοκαιρινούς μήνες, μετά από πληροφορίες που είχαν περιέλθει στη διάθεσή της, για περιστατικά λαθροθηρίας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, είχαν εντοπιστεί και δέρματα (τομάρια) αγριόχοιρων, που είχαν θηρευτεί από αγνώστους.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ επιθυμεί να καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ότι η βούλησή του, όπως και των υγιώς σκεπτόμενων μελών της κυνηγετικής οικογένειας, είναι να βάλει τέλος σε αυτά τα κρούσματα που προκαλούν ζημιά στην άγρια πανίδα της περιοχής και δυσφημούν τον κυνηγετικό κόσμο.

www.epiruspost.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων