Έχετε δηλώσει το όπλο σας; Ελέγξε το ξανά

0

Δεν υπάρχει οικογένεια που να μην κατέχει έστω και από κληρονομιά ένα λειόκανο όπλο. Με τις πρόσφατες διευκολύνσεις στη δήλωση των όπλων, ακόμη και αυτοί που είχαν αμελήσει τη δήλωση του λειόκανου όπλου τους, φρόντισαν να το πράξουν ώστε να μην υποστούν τις νομικές συνέπειες. Παρόλα αυτά, ένα μπαράζ πρόσφατων περιστατικών ίσως μας βάλλει σε σκέψεις για το αν όλα έχουν γίνει όπως πρέπει και αν όντως το όπλο ή τα όπλα που κατέχουμε έχουν δηλωθεί σωστά στις αρμόδιες αρχές. Καθώς ο θυμόσοφος λαός μας πολύ σωστά λέει «φύλαγε τα ρούχα σου, για να έχεις τα μισά», δεν θα ήταν άσχημη η ιδέα να επισκεφθείτε το οικείο τμήμα ασφαλείας της περιοχής σας και να βεβαιωθείτε ότι το αρχείο είναι σωστά ενημερωμένο και ότι έχετε χρεωθεί σωστά τα όπλα που κατέχετε. Ιδιαίτερα όσοι κατέχουν αριθμούς όπλων «επιρρεπείς» σε λάθη, θα πρέπει να τρέξουν άμεσα ώστε να βεβαιωθούν ότι όλα είναι σωστά.

Ένα λάθος κατά την εισαγωγή των δεδομένων στα υπολογιστικά συστήματα της ΕΛ.ΑΣ, θα μπορούσε να στοιχίσει ατελείωτες ώρες γραφειοκρατίας ακόμη και το σχηματισμό δικογραφίας για παράνομη κατοχή όπλων. Κάτι τέτοιο δείχνει να συνέβη σε συμπολίτη μας στην Αττική όταν από λάθος στην εισαγωγή των δεδομένων ο αριθμός του όπλου π.χ. Ο56847 εισήχθη ως 056847, δηλαδή αντί το αρχικό να είναι το γράμμα όμικρον εισήχθη ως αριθμός μηδέν. Ένας τυπικός έλεγχος της τροχαίας ήταν αρκετός ώστε να ελεγχθεί στο τερματικό ο αριθμός του όπλου ο οποίος προς έκπληξη του κατόχου δεν υπήρχε καταχωρημένος, με αποτέλεσμα ο κάτοχος να οδηγηθεί στο αυτόφωρο! Εν ολίγοις, ενώ πίστευε ότι το όπλο του είχε δηλωθεί στην ασφάλεια, αυτό είχε περαστεί με λάθος αριθμό με αποτέλεσμα να του στοιχίσει σε όλη αυτή την ταλαιπωρία. Με αφορμή αυτό το περαστικό καθώς και άλλα δύο παρόμοια που συνέβησαν στην Αττική την προηγούμενη εβδομάδα, εφιστούμε την προσοχή στους κατόχους λειοκάνων ή σε αυτούς που πούλησαν κάποιο λειόκανο όπλο πρόσφατα (μπορεί από λάθος εισαγωγή στοιχείων το όπλο να φαίνεται ακόμη στο όνομά σας!!), να κάνουν μία επίσκεψη στην ασφάλεια της περιοχής τους και να βεβαιωθούν ότι το τερματικό είναι σωστά ενημερωμένο.

http://www.shooters.gr/

Ακολουθεί σχετική ενημέρωση από τον γνωστό έμπορο Δ. Κοπελάκη ως ακολούθως:

Αγαπητοί οπλόφιλοι και οπλοκάτοχοι, έστω και μη ηθελημένα (κληρονομιές κλπ) , σε συνέχεια τριων εξαιρετικά δυσάρεστων κατάστασεων που συνέβησαν σε φίλους οπλοκάτοχους την προηγούμενη εβδομάδα, αποφάσισα να σας γράψω το παρακάτω κείμενο.
Σας παρακαλώ να το διαβάσετε με μεγάλη προσοχή και αντίστοιχα να το προωθησετε σε όλους όσους είχαν η έχουν κυνηγετικά όπλα.

Σύμφωνα με τον νόμο 4249/14 , < όποιος α) έχει αδήλωτο κυνηγετικό όπλο, πρέπει να το δηλώσει , β) όποιος έχει κυνηγετικό όπλο με ληγμένη άδεια,πρέπει να την ανανεώσει.
Δίδεται 2 χρόνια περιθώριο για την σχετική διαδικασία κι εφόσον γίνει οικιοθελώς απο τον πολίτη.
Kαθορίζεται παράβολο 30€.
Μετά την παρέλευση των 2 ετών , οπουδήποτε στη επικράτεια σας γίνει έλεγχος ( έστω και τροχαίος ), αν ο τερματικός βγάλει οτι έχετε αδήλωτο κυνηγετικό όπλο η κυνηγετικό όπλο με ληγμένη άδεια κατοχης,θα συμβούν τα εξής:
α) Συλλαμβάνεστε επιτόπου ,
β) Γίνεται προσαγωγή στο κοντινότερο Τμήμα Ασφαλείας,
γ) Γίνεται δικογραφία,
δ) Το βράδυ θα μείνετε χωρίς κορδόνια κλειδωμένοι στο κρατητήριο παρέα με όποιον αληθινό κακοποιό έχει συλληφθεί για οποιοδήποτε αδίκημα, την συγκεκριμένη μέρα/νύχτα,
ε) Το πρωί θα γίνετε προσεσημασμένος ( έτσι θα ονομάζεστε), καθότι θα βγείτε φωτογραφίες και θα σας πάρουν αποτυπώματα,
ζ) Το μεσημερι,το απόγευμα η το βράδυ ( ανάλογα με τον φόρτο εργασίας του τοπικού δικαστηρίου), θα σας βάλουν χειροπέδες ανα ζεύγη( μαζί με κάποιον απο τους αληθινούς κακοποιούς που είπα πιο πάνω) και θα πάτε στον εισαγγελέα για να απολογηθείτε η το ποιό πιθανό να ζητήσετε προθεσμία μερικών ημερών για να απολογηθείτε.
Αν είστε τυχεροί, γιατί αν συλληφθείτε Παρασκευή θα μείνετε και το Σ/Κ στο κρατητήριο.
ε) Όταν θα γίνει η δίκη, η ποινή θα είναι τουλάχιστον 6 μήνες και τα αποτελέσματα θα είναι :
Μέγιστη ψυχική φόρτιση και ταλαιπωρία, το η τα όπλα κατάσχονται , ενα χρηματικό ποσό ( παραβολα,δικηγορος, μεροκαματα) χαμένο άδικα, αλλα και το κυριότερο :
Οταν έχετε ποινή σχετική με τον νόμο περί όπλων,γράφεται στο ποινικό σας μητρώο και αφενός ανακαλούνται αυτόματα όλες οι χορηγηθείσες άδειες όπλων, αφετέρου δεν θα σας ξαναχορηγηθούν νέες.
Την ανωτέρω ταλαιπωρία θα υποστείτε, ακόμα κι αν έχετε δηλώσει το η τα όπλα σας κανονικά, αν είστε άτυχοι και !!!!!
Δεν έχει περαστεί η ανανεωθείσα άδεια στον τερματικό!
Εμφανίζεται στον τερματικό ο αριθμός του κυνηγετικού όπλου που κατέχετε ως αδήλωτο η ληγμένης αδείας, καθότι εκ παραδρομής κάποιος εκ των χειριστών έκανε ένα γράμμα η ένα ψηφίο λάθος η πέρασε το γραμματικό μέρος του αριθμού ως αριθμητικό πχ αντί Ο 56847 ως 056847 !!!!
Αν το έχετε πωλήσει στο παρελθόν και ο αγοραστής δεν το δήλωσε άρα φαινεται ακόμα στην κατοχή σας ( πριν γίνει υποχρεωτική η αγοραπωλησία κυνηγετικών όπλων κατόπιν αδείας αγοράς-πώλησης )
Για να κλείσω, όσοι είχατε η εχετε κυνηγετικά όπλα,ακόμα κι αν είστε απολύτως βέβαιοι οτι όλα είναι εντάξει, το σοφό θα είναι να το ελέγξετε, πηγαίνοντας και ζητώντας απο τον χειριστή στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής της μονίμου κατοικίας σας, να <χτυπήσει> στον τερματικό αν υπάρχει οποιαδήποτε εκκρεμότητα σχετική με όπλο, στο ονομά σας.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων