Στο αρχείο η υπόθεση με τα φίδια στο Κιλκίς

0

Οι Aστυνομικές και Δασικές αρχές δεν μπόρεσαν να βγάλουν άκρη, και εγκατέλειψαν τις έρευνες για τα δυο άτομα που “σκορπούσαν” οχιές στην ύπαιθρο του Κιλκίς

Είτε από αδιαφορία, είτε από ανικανότητα των εμπλεκόμενων αρχών, ποτέ δεν θα μάθουμε ποιοι ήταν, από που προέρχονταν και τι ακριβώς έκαναν, τα δυο άτομα που έναν χρόνο πριν είχαν πιαστεί να απελευθερώνουν οχιές και άλλα φίδια, σε αγροτική περιοχή του Κιλκίς. Οι έρευνες που διενεργήθηκαν από τις αστυνομικές και δασικές αρχές κατέληξαν σε αδιέξοδο, και η όλη υπόθεση τέθηκε… βολικά στο αρχείο! Σε όλη αυτήν την σκοτεινή ιστορία, ένα μόνο είναι το σίγουρο, κατ’ ομολογία κύκλων της ίδιας της Αστυνομίας: το μόνο που υπήρξε απόλυτα αληθινό στο περιστατικό του Κιλκίς ήταν τα… φίδια, καθώς η ταυτότητα των δραστών και τα κίνητρα τους, χάθηκαν πίσω από ένα καλά ορθωμένο τείχος πλαστών στοιχείων, που ούτε η Αστυνομία δεν μπόρεσε – ή δεν προσπάθησε πολύ – να “διαπεράσει”!

ρεπορτάζ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
Κυνηγετικά Νέα

Καμία ενημέρωση

Τις προηγούμενες ημέρες τα “Κυνηγετικά Νέα” αναζήτησαν επίμονα στοιχεία, σχετικά με την πορεία των ερευνών για τα δυο άτομα που είχαν εντοπιστεί από θηροφύλακα του Κιλκίς να κατέχουν δεκάδες φίδια, μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν ύποπτα στην ύπαιθρο…

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς και το Δασαρχείο Κιλκίς δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση για την πορεία των ερευνών, γι’ αυτό και απευθυνθήκαμε στο τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς, αλλά και στην εισαγγελία του Πρωτοδικείου Κιλκίς.

Η απάντηση που δόθηκε από τον αξιωματικό υπηρεσίας του τμήματος ασφαλείας ήταν ότι “από την πλευρά τους έγινε μια προκαταρκτική εξέταση, αλλά επειδή οι δράστες φέρονταν ότι ήταν κάτοικοι Αττικής, διενεργήθηκε παράλληλη έρευνα και από το τμήμα Ασφαλείας Ζωγράφου”.

Πλαστά στοιχεία

Στο Πρωτοδικείο Κιλκίς, επίσης, μας απάντησαν πως “διενεργούνται δύο προκαταρκτικές έρευνες από την ασφάλεια Κιλκίς και Ζωγράφου και πως την υπόθεση παρακολουθεί ο εισαγγελέας Ξενοφών Κίτσας”. Όπως, όμως, διαπίστωσε η έρευνα των “Κυνηγετικών Νέων”, να μεν οι προκαταρκτικές έρευνες έγιναν, αλλά… η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο, καθώς οι δράστες χαρακτηρίσθηκαν “άγνωστοι”!

Η αστυνομία απλώς διαπίστωσε πως οι δυο δράστες είχαν δώσει… πλαστά στοιχεία, τόσο για τη δική τους ταυτότητα, όσο και για το όχημα που οδηγούσαν: η πινακίδα του αυτοκινήτου τους ήταν πλαστή, τα ονόματα που είχαν δώσει στον ελεγκτή – θηροφύλακα ανύπαρκτα, οι διευθύνσεις κατοικίας τους μια ακόμα “παραπλάνηση”, ενώ η άδεια του Υ.ΠΕ.ΚΑ για συλλογή φιδιών που είχαν επιδείξει, επίσης πλαστογραφημένη!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δασάρχη Κιλκίς, Ευθύμιο Πολιτίδη, μας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι είχε …μεσάνυχτα για τις εξελίξεις:

– “Δεν έχω ενημερωθεί. Από σας το μαθαίνω πως η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο! Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε. Δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο. Απευθυνθείτε στον Εισαγγελέα. Γεια σας…”, αρκέστηκε να πει και έκλεισε βιαστικά το τηλέφωνο.

Πριν τρεις βδομάδες, ωστόσο, που είχαμε επικοινωνήσει με τον αναπληρωτή δασάρχη, Γιώργο Καγιάννη, ο ίδιος μας είχε αναφέρει:

– “Συνάδελφός μας είχε πάει και έδωσε κατάθεση στην αστυνομία. Επειδή τα στοιχεία των δραστών ήταν άγνωστα, ο Εισαγγελέας επέστρεψε το φάκελο στην Αστυνομία, ζητώντας περαιτέρω έρευνες. Πάντως η υπόθεση αυτή έδειχνε ότι ήταν αρκετά ύποπτη, αφού η όλη συμπεριφορά των δραστών που έδωσαν πλαστά στοιχεία, δείχνει ότι επρόκειτο για κάτι οργανωμένο”.

Σε αδιέξοδο οι έρευνες

Σήμερα, είναι ξεκάθαρο ότι, η υπόθεση για την Αστυνομία έχει “κλείσει”… Οι έρευνες έφτασαν σε αδιέξοδο και η υπόθεση με τα φίδια τέθηκε στο αρχείο. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης είχε εξ’ αρχής διαπιστώσει ότι, η “άδεια” του υπουργείου Περιβάλλοντος που είχαν επιδείξει οι συλλέκτες και απελευθερωτές φιδιών στο Κιλκίς, δεν ήταν πραγματική…

Το υπουργείο μόνο μια άδεια είχε εκδώσει για “σύλληψη και απελευθέρωση φιδιών για επιστημονικούς σκοπούς”, αλλά και αυτή ουδεμία σχέση είχε με τα δυο άτομα που έλεγξε ο θηροφύλακας (την άδεια αυτή, μάλιστα, είχαν βρει και δημοσιεύσει τα “Κυνηγετικά Νέα”).

Το ιστορικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται πως ο θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς είχε δεχτεί καταγγελία από αγρότη ότι, στο χωριό Χορήγι, ένα όχημα κινούνταν περίεργα…

Ο θηροφύλακας έλεγξε το τετρακίνητο αυτοκίνητο και τα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό, ηλικίας 50-55 ετών. Τους ζήτησε να ανοίξουν το πορτ – μπαγκάζ, όπου έκπληκτος αντίκρισε… ειδικές κλούβες γεμάτες φίδια!

Ωστόσο, επειδή του επέδειξαν το… πλαστό έγγραφο του Υ.ΠΕ.ΚΑ. (βάσει του οποίου τους επιτρεπόταν να απελευθερώνουν φίδια σε τέσσερις περιοχές του νομού Κιλκίς), άφησε τους δυο επιβαίνοντες να φύγουν.

Να σημειωθεί ότι εκείνο το διάστημα, υπήρχαν πολλές διαμαρτυρίες κατοίκων της υπαίθρου για αυξημένα περιστατικά εμφάνισης φιδιών σε διάφορες περιοχές.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων