Νεκρή αρκούδα σε τροχαίο στο Ν. Φλώρινας.

0

Ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης

Μια αρσενική αρκούδα μεγάλου μεγέθους, βάρους άνω των 220 κιλών και ηλικίας περίπου 12 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στο 26ο χιλιόμετρο της νέας Εθνικής οδού Φλώρινας-Κοζάνης. Από τη σύγκρουση ο οδηγός, κάτοικος Βεύης Φλώρινας, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Φλώρινας. Το ΙΧ όχημά του μάρκας HYUNDAI MATRIX υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.
arkudethΣτο σημείο του ατυχήματος κατέφθασε αμέσως ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, με θέση εργασίας το Αμύνταιο, μετά από ειδοποίηση της Δ/νσης Δασών Φλώρινας, η οποία ενεργοποίησε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης. Στο σημείο κατέφθασε ο εποχιακός θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμυνταίου, ο Δ/ντής Δασών Φλώρινας μαζί με Κτηνίατρο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Φλώρινας ο οποίος αφού εξέτασε το νεκρό ζώο αποφάνθηκε ότι ο θάνατός του προήλθε αφενός από το χτύπημα, αφετέρου και από εσωτερική αιμορραγία.

Κατόπιν ήρθαν δύο εκπρόσωποι του Αρκτούρου οι οποίοι αφού έλαβαν γενετικό υλικό από το ζώο (τρίχες, αίμα, δέρμα από την πατούσα) αποχωρήσαν, καθώς δήλωσαν αδυναμία παραλαβής του ζώου για την ταφή του.
Τότε η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ μέσω του Ομοσπονδιακού της Θηροφύλακα επικοινώνησε με τον Δήμο Αμυνταίου ζητώντας την βοήθειά του για την μεταφορά και ταφή του ζώου. Με την άμεση κινητοποίηση των Αντιδημάρχων κ.κ Ακριτίδη Ευάγγελο και Θεοδώρου Απόστολο που κατέφθασαν στο σημείο και οι δύο και με την βοήθεια ενός μηχανήματος JCB -Φορτωτή, μεταφέρθηκε το ζώο, θάφθηκε σε κοντινή απόσταση Αξίζει να αναφέρουμε και την παρουσία του ίδιου του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Θεοδωρίδη Κων/νου στο σημείο του περιστατικού.
Στο ίδιο σημείο του δρόμου τα τελευταία χρόνια έχουν σκοτωθεί έξι αρκούδες και ένας λύκος, καθώς και άλλα ζώα (αλεπούδες, αγριόγατες, κλπ)

http://www.hunters.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων