Κυνηγοί σπέρνουν για την τροφή των πουλιών

0

Αγρότες για μια μέρα, για να μη χαθεί το αντικείμενο του χόμπι τους, αποφάσισαν να γίνουν οι Χιώτες κυνηγοί.

Την επόμενη Κυριακή θα εξορμήσουν από το Εργατικό Κέντρο στην Αμανή όπου θα σπείρουν σιτάρι και βίκο, ώστε να μη μείνουν χωρίς τροφή τα θηράματά τους!

«Θα μαζευτούμε όλοι με γεωργικά εργαλεία και σκαπτικά μηχανήματα για να πάμε στη Βόρεια Χίο,κυρίως, που έχει άμεση ανάγκη σποράς. Θα φυτέψουμε 1 τόνο σιτάρι και βίκο, γιατί τα πουλιά της περιοχής θα μείνουν αλλιώς χωρίς τροφή. Παλιά δεν υπήρχε πρόβλημα, ήταν σπαρμένα μέχρι και τα βουνά, υπήρχαν ένα και δυο χιλιόμετρα έξω από κάθε χωριό κήποι, το ενδημικό θήραμα είχε αρκετή τροφή, τώρα είναι όλα έρημα», υπογραμμίζει μιλώντας στην «Αλήθεια» ο πρόεδρος των κυνηγών Γιάννης Μεννής.

Επίσης επισήμανε ότι ο Σύλλογος έχει ζητήσει δημόσια προσφορές από αγρότη που θα αναλάβει με δαπάνες του Συλλόγου να σπείρει σε διάφορες περιοχές της Αμανής, κυρίως, ώστε εκτός από την εθελοντική συμμετοχή της Κυριακής να υπάρξει και επαγγελματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η ανακοίνωση-κάλεσμα του Συλλόγου έχει ως εξής:

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» καλεί όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό για την εκσκαφή αγροτικών εκτάσεων σε ορεινές περιοχές να προσκομίσουν γραπτές, κλειστές προσφορές για λογαριασμό του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου «Η ΑΡΤΕΜΙΣ».
Μετά το πέρας του έργου θα πρέπει να κοπεί νόμιμο τιμολόγιο.
Κατάθεση προσφορών μέχρι και Τετάρτη 10/12/2014.

amanivoice-chios.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων