Νεκροταφείο ψαριών το Πόρτο Λάγος

0

Νεκροταφείο ψαριών το Πόρτο Λάγος – Ξεβράζει πτώματα εδώ και 2 βδομάδες το Λιμάνι
-Δεν εγκυμονεί ανησυχία το περιστατικό μιας και δεν συγκρίνεται με αντίστοιχα του παρελθόντος
-Καταγγέλλουν αδιαφορία οι κάτοικοι για την περισυλλογή των νεκρών ψαριών
-Νεκρά ψάρια και σκουπίδια που λιμνάζουν η… τουριστική ατραξιόν τη περιοχής

Νεκρά ψάρια έχει γεμίσει το Λιμάνι στο Πόρτο Λάγος της Ξάνθης τις τελευταίες δύο περίπου εβδομάδες, με το φαινόμενο να δημιουργεί μια ιδιαίτερα αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, για άγνωστους προς του ίδιους λόγους, ξαφνικά η περιοχή του Λιμανιού γέμισε νεκρά ψάρια και πιο συγκεκριμένα εκατοντάδες κεφάλια. Ωστόσο όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, δεν υπήρξε μέριμνα από πλευράς των αρμόδιων αρχών για την περισυλλογή και τον καθαρισμό των ακτών.

Ως αποτέλεσμα της στάσης αυτής, όπως τονίζουν, τα νεκρά ψάρια οδηγούνται σταδιακά στην αποσύνθεση μετατρέποντας σε αποπνικτική την ατμόσφαιρα ενώ η εικόνα επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο από τα σκουπίδια που επίσης βρίσκονται στην περιοχή.

Από την πλευρά του Αλιευτικού Συνεταιρισμού, που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Λίμνης Βιστονίδας, γίνεται γνωστό πως τα νεκρά ψάρια αποτελούν ένα φυσιολογικό φαινόμενο, χωρίς να παρατηρείται κάτι το ανησυχητικό ενώ αποδίδεται και στα αποδημητικά πουλιά τα οποία σκοτώνουν τα ψάρια. Άλλωστε, νωπές παραμένουν ακόμη οι μνήμες από την πρόσφατη μαζική θανή ψαριών στη Λίμνη Βιστονίδας, λόγω ασφυξίας, που προκάλεσε μεγάλη ζημιά στα μέλη του Συνεταιρισμού, ενώ τότε τα νεκρά ψάρια ξεβράζονταν ακόμη και στις παραλίες του Δήμου Αβδήρων.

thrakitoday.com

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων