Περισυλλογή νεκρού λύκου στην περιοχή της Πτολεμαΐδας

0

Αρσενικός λύκος βρέθηκε νεκρός στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Κ. Πτολεμαΐδας του Δήμου Εορδαίας. Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης από κάτοικο Πτολεμαΐδας, και μέλος του Κ.Σ. Εορδαίας.

η μεταφορά του λύκου έγινε με βάση τα μέτρα βιοασφάλειας κατά της λύσσας

η μεταφορά του λύκου έγινε με βάση τα μέτρα βιοασφάλειας κατά της λύσσας

Αμέσως ο Ομοσπονδιακός Θηροφυλακας ενημέρωσε το Δασαρχείο Κοζάνης και στο σημείο κατέφθασαν δυο δασοφύλακες. Ενημερώθηκε επίσης κτηνίατρος της περιοχής και ο νεκρός λύκος μεταφέρθηκε με το όχημα του Κ.Σ. Εορδαίας και παραδόθηκε στον κτηνίατρο για τα περαιτέρω (αποκοπή κεφαλής για την επιτήρηση της λύσσας, διάγνωση αιτίας θανάτου). Από την πρώτη εξέταση που έκανε ο θηροφύλακας δεν διαπίστωσε τραύμα από πυροβόλο όπλο. Πιθανή αιτία, τροχαίο ατύχημα δεδομένου ότι το εμπρός δεξί πόδι του λύκου ήταν σπασμένο και έφερε χτύπημα στα πλευρά πιθανόν από πρόσκρουση με αυτοκίνητο .
Η θηροφυλακή των κυνηγηγετικών οργανώσεων βρισκόμενη συνεχώς στην ύπαιθρο άμεσα κινητοποιήθηκε για το περιστατικό αυτό, όπως κάνει και για κάθε ανάλογο περιστατικό, συνεργαζόμενη με τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες και ανταποκρινόμενοι στην ενημέρωση των πολιτών.

hunters.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων