Βελτίωση Βιοτόπων του Λαγού και της Πέρδικας από την Γ’ ΚΟΠ

0

Έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, μέσα από το πρόγραμμα που εκπονεί της βελτίωσης των βιοτόπων του λαγού και της πέρδικας, διένειμε και φέτος χιλιάδες σακουλάκια σπόρων σε κυνηγούς με την συνδρομή των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της. Το μέτρο αυτό έχει τύχει ιδιαίτερης αποδοχής από τους κυνηγούς της Πελοποννήσου οι οποίοι έχουν ενστερνιστεί την προσπάθεια αυτή και όλο και περισσότεροι ζητάνε να προμηθευτούν τα σακουλάκια με τους σπόρους, έχοντας αντιληφθεί τα θετικά αποτελέσματα της προσφοράς τους στο θήραμα.

Είναι γεγονός ότι οι εκτεταμένες σπορές στρεμμάτων μπορεί κάποιες φορές να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα, ενώ η σπορά μικρών κομματιών εδώ και εκεί αποδεδειγμένα λειτουργούν προς όφελος του θηράματος όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι κυνηγοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το κάθε σακουλάκι περιέχει ποικιλία σπόρων κατάλληλων για τις διατροφικές ανάγκες των δύο θηραματικών ειδών, ενώ συνοδεύεται από έγγραφες συμβουλές που καθοδηγούν τον κυνηγό έτσι ώστε όταν θα πάει για κυνήγι να γνωρίζει το πώς θα κάνει την σπορά τους με απλούστατο τρόπο. Το μόνο που απομένει στους κυνηγούς είναι να τα σπείρουν στις περιοχές που κυνηγούν, με στόχο την ενίσχυση των ενδιαιτημάτων του λαγού και της πέρδικας.

 

 

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων