Ψηφιοποιήθηκε ο Τεχνικός Οδηγός Βελτίωσης Βιοτόπων της ΚΟΜΑΘ

0

Η ΣΤ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης πριν από αρκετά χρόνια ανέθεσε στην εξαίρετη επιστημονική ομάδα πον αποτελείται από τους κ.κ. Θωμαΐδη Χρήστο, Καραμπατζάκη Θεοφάνη, Λογοθέτη Γεώργιο και Χριστοφορίδον Γεσθημανή, την εκπόνηση της μελέτης αυτής, ώστε οι περιβαλλοντικές παρεμβάσεις των Κυνηγετικών Συλλόγων να γίνονται επιστημονικά και συστηματικά, με σκοπό να επιτύχονμε το μέγιστο δννατό αποτέλεσμα.

Το βιβλίο αυτό τυπώθηκε το 1996 και έχει εξαντληθεί. Η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ προέβη στην ψηφιοποίηση αυτού του βιβλίου, καθώς υπάρχουν αρκετά χρήσιμα θέματα.
Το βιβλίο έχουν γράψει Δασολόγοι και Βιολόγοι και αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς.
Ασφαλώς αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει και αρκετές διαδικασίες οφείλουν να γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο και σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία. Σύντομα η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ θα προσπαθήσει να επικαιροποιήσει την έκδοση αυτή, με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς και άλλες διατάξεις.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙο ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ (link)

(Το αρχείο διαθέτει μηχανή αναζήτησης – Search για ταχύτερη εύρεση των άρθρων που σας ενδιαφέρουν. Λειτουργεί με δεξί κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή σας ή πατώντας τα πλήκτρα Ctrl και F

EΠΙΣΗΣ μπορείτε να πάτε στα Περιεχόμενα όπου εκεί ο κάθε τίτλος έχει ενεργό link-συνδεσμο. Πατώντας με το ποντίκι πανω στον τιτλο του κάθε άρθρου μπορειτε να μεταβείτε αυτόματα και να διαβάσετε το άρθρο που σας ενδιαφέρει)
Καλή ανάγνωση….

Τεχνικός Οδηγός 1996

Σκοπός του τεχνικού αυτού οδηγού ήταν να θέσει τις προδιαγραφές και τα κόστη κατά μονάδα, των επεμβάσεων που θα υλοποιήσουν οι Κ.Σ. της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ,
για να βελτιώσουν τους βιοτόπους της περιοχής τους, ώστε με τις μικρότερες δαπάνες,να επιτευχθούν τα καλλίτερα δυνατά αποτελέσματα (ανάβάθμηση του περιβάλλοντος και ανάπτυξη των πληθυσμών της άγριας πανίδας).

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων