Απάντηση της Β’ ΚΟΑ στη δήλωση της κ. Γεροβασίλη

0

Απαντώντας σε άρθρο της κα Γεροβασίλη, υποψήφιας βουλευτού της Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ

Καταρχάς νιώθουμε την υποχρέωση να την ευχαριστήσουμε που επιβεβαιώνει το αντικυνηγετικό μένος του κόμματός της και την προσπάθεια εξαφάνισης των κυνηγών από τον Σύριζα, προς χάριν των προστατών της φύσης, οικολόγων της βεράντας, της Πατησίων και του Κολωνακίου, άτομα που ποτέ δεν διαχειρίστηκαν στην πράξη την φύση.

Θα θέλαμε δε να ενημερώσουμε την κυρία Γεροβασίλη ότι εμείς που εκπροσωπούμε τους κυνηγούς σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια βαθμίδα, καθώς και όλα τα μέλη των κυνηγετικών οργανώσεων ανανεώνουν την εγγραφή τους στους συλλόγους κάθε χρόνο, τα δε διοικητικά συμβούλια εκλέγονται κάθε 2 χρόνια. Άρα λοιπόν δεν είμαστε «δήθεν» εκπρόσωποι των κυνηγών, αλλά εκπρόσωποι τους. Εκτός και αν εκείνη θεωρεί ότι με την εκλογή της σαν βουλευτή του Σύριζα, όσο χρόνο θα λειτουργεί στη βουλή, θα είναι δήθεν εκπρόσωπος του ελληνικού λαού.

Από τη μεριά μας θεωρούμε και απαιτούμε από ένα αριστερό κόμμα που εκφράζει τις ανάγκες και τα προβλήματα του μη προνομιούχου Έλληνα, να έρθει σε επαφή με όλες τις κοινωνικές ομάδες και μέσα από μια καλοπροαίρετη και επιστημονικά κατοχυρωμένη άποψη να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Δεν μπορεί ένα πρόγραμμα ενός κόμματος που διεκδικεί να κυβερνήσει την Ελλάδα, να εκπονείται με ψηφοθηρικούς λόγους και με γνώμονα τον εντυπωσιασμό.

Εμείς σαν κυνηγητικές οργανώσεις είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε το δικαίωμα την νόμιμης άσκησης της δραστηριότητας μας, τη στιγμή μάλιστα που ο χώρος του κυνηγιού προσφέρει στον προϋπολογισμό του κράτους πάνω από ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο. Είμαστε ανοιχτοί για οποιαδήποτε καλοπροαίρετη συζήτηση με εκπροσώπους του κόμματός σας, που έχουν περπατήσει τη φύση και το βουνό.

Η κ. Όλγα Γεροβασίλη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Άρτας είχε προβεί στην ακόλουθη δήλωση για την παραπληροφόρηση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το κυνήγι
“Στόχος είναι η δημιουργία του θεσμικού πλαισίου για την προστασία της πανίδας, αλλά και η θωράκιση της άσκησης μιας δραστηριότητας, που διαχρονικά έχει συνδεθεί με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου.

Έχει γίνει πλέον αντιληπτό σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό ότι, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, οι εκπρόσωποι του απερχόμενου, απαξιωμένου πολιτικού συστήματος, δεν διστάζουν να κινδυνολογήσουν, ξεπερνώντας κάθε όριο παραπληροφόρησης.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν αφίσες, με τις οποίες διαστρεβλώνουν τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας μέχρι του σημείου να τον κατηγορούν ότι θα καταργήσει το κυνήγι τις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησής του!

Η αλήθεια, όμως, για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι κρυστάλλινη και αποτυπώνεται στο πρόγραμμά του, που έχει δημοσιοποιηθεί στον ελληνικό λαό.

Παραθέτω αυτούσια τη σχετική παράγραφο από το πρόγραμμά μας:

«-Αυστηρή εφαρμογή κείμενης νομοθεσίας περί κυνηγετικών αδειών.

-Περαιτέρω περιορισμός της κυνηγετικής δραστηριότητας, χρονικά/χωρικά.

-Δημιουργία νέων/επέκταση υφιστάμενων πάρκων προστατευόμενης άγριας ζωής.

-Ουσιαστική πάταξη λαθροθηρίας με αυτόφωρες διαδικασίες/αύξηση προστίμων/αποτελεσματικότερη φύλαξη.

-Τακτικοί έλεγχοι για εξακρίβωση προϊόντων λαθροθηρίας σε καταστήματα εστίασης/πώλησης κρέατος και υπαίθριες αγορές/ αυστηροποίηση ποινών.

-Αναβάθμιση της θηροφυλακής, μη εξαρτώμενης από το κυνηγετικό λόμπι.

-Κατάργηση διατάξεων με τις οποίες παραχωρούνται δημόσιες εξουσίες σε ιδιωτικούς φορείς στον τομέα της δασοφυλακής-θηροφυλακής.»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την αυριανή κυβέρνηση της αριστεράς, όπως και για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κυνηγών, στόχος είναι η δημιουργία του θεσμικού πλαισίου για την προστασία της πανίδας, αλλά και η θωράκιση της άσκησης μιας δραστηριότητας, που διαχρονικά έχει συνδεθεί με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου.”

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων