Σύλληψη για παράνομη θήρα πεδινής πέρδικας

0

Η πεδινή πέρδικα είναι ενδημικό είδος που μέχρι τη δεκαετία του 1960 αφθονούσε σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Ο πληθυσμός της εξαπλωνόταν από τα βόρεια σύνορα μας μέχρι και τη Στερεά Ελλάδα και αποτελούσε αγαπημένο θήραμα για τους Έλληνες κυνηγούς για πολλές δεκαετίες. Μετά τη δεκαετία του 1960 άρχισε η σταδιακή μείωση του πληθυσμού και η εξάπλωση του είδους έχει περιοριστεί σε συγκεκριμένες περιοχές.

Παρόλο που η πεδινή πέρδικα ανήκει στον κατάλογο των θηρεύσιμων ειδών, το κυνήγι της απαγορεύεται από το 1982 μέχρι σήμερα με τη ρυθμιστική απόφαση θήρας κάθε έτους. Δυστυχώς κάποιοι ανεγκέφαλοι και ασυνείδητοι δεν αντιλαμβάνονται τις αντίξοες συνθήκες διαβίωσης και επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι διάσπαρτοι πληθυσμοί του είδους και συνεχίζουν να τις κυνηγούν παράνομα, υπονομεύοντας τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλουν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις για την προστασία και διατήρηση του είδους.

Συνελήφθη σήμερα 18-1-2015, από Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ, ένα άτομο το οποίο είχε θηρεύσει παράνομα μια πεδινή πέρδικα. Το περιστατικό έγινε την 09:35 στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Λιβερών του Δήμου Κοζάνης. Κατασχέθηκαν, το κυνηγετικό όπλο του παραβάτη, η άδεια θήρας και μια πεδινή πέρδικα.

Να σημειώσουμε εδώ και την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 συνελήφθη από Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ που έχει θέση εργασίας τον Κυνηγετικό Σύλλογο Εορδαίας, λαθροθήρας ο οποίος είχε θήρευσε τρεις (3) πεδινές πέρδικες στην περιοχή της Τ.Κ. Ερμακιάς του Δήμου Εορδαίας.

Συγχαρητήρια στους θηροφύλακες της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ που με περίσσιο ζήλο και αυταπάρνηση προστατεύουν με κάθε τρόπο το εκλεκτό πουλί των ελληνικών κάμπων… όπου συνεχίζει να επιβιώνει.

dikanno.wordpress.com με πληροφορίες απο dasarxeio.com

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων