Κυνηγετικά Νέα

0

Κυκλοφορούν αύριο Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, τα Κυνηγετικά Νέα, σε όλα τα περίπτερα της Ελλάδας.

Διαβάστε στα θέματα αυτού του φύλλου:

Τα πρώτα δείγματα γραφής από την νέα κυβέρνηση περιμένουν οι κυνηγοί
Τοπίο στην ομίχλη

Σε κατάσταση ανησυχίας και… αυξημένης επιφυλακής αναμένει ο κόσμος των κυνηγών και οι οργανώσεις τους σε ολόκληρη τη χώρα, τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης απέναντί τους.
Μετά τις εβδομάδες έντασης που προηγήθηκαν με αφορμή το αρχικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το κυνήγι, είναι σαφές πως από τη Δευτέρα ξεκίνησε μια περίοδος… σε αχαρτογράφητα νερά!
Αυτή τη στιγμή ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει πως θα τοποθετηθεί ή θα… νομοθετήσει η νέα κυβέρνηση της χώρας, όταν αργά ή γρήγορα θα κληθεί να διαχειριστεί ζητήματα που άπτονται και της κυνηγετικής δραστηριότητας.
Και σ’ αυτήν την αυτονόητη αγωνία και ασάφεια, ούτε και η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου έδωσε σίγουρες απαντήσεις, το αντίθετο μάλιστα…

ΕΡΕΥΝΑ
Κάτι σας είπαν λάθος σύντροφοι…
Μια ιστορική αναδίφηση στους μεγάλους επαναστάτες και στις… επαναστατικές εποχές, που έφεραν το λαϊκό, δημοκρατικό κυνήγι, στο προσκήνιο!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ένα ακόμα τροχαίο με… αγριόχοιρους του Σέιχ-Σου
Τη σκηνή παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα οδηγοί αυτοκινήτων, ένας εκ των οποίων τηλεφώνησε και… αναμετάδωσε όσα έβλεπε στο αθλητικό ραδιόφωνο “Μετρόπολις”!

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ
Οι τσίχλες στο τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη
Που θα βρείτε μεταξύ 20 και 30 του μήνα τις τσίχλες, καθώς μεγάλοι πληθυσμοί ετοιμάζονται να μετακινηθούν οριζόντια, εντός των συνόρων της χώρας!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισχυρές δόσεις… υστερίας για χάρη της αλεπούς!
Με συστηματική παραπληροφόρηση και ισχυρές δόσεις… υστερίας υποδέχτηκαν κάποιες “ζωοφιλικές” και περιβαλλοντικές οργανώσεις, την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να… επιδοτήσει τον φόνο συγκεκριμένου αριθμού αλεπούδων.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ
Η… “σοδειά” των λαγών στη Βόρεια Ελλάδα
Έξι επιστημονικοί συνεργάτες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, καταθέτουν παρατηρήσεις και συμπεράσματα από τη φετινή λαγοχρονιά…

ΤΣΙΧΛΟΚΟΤΥΦΑ
Καρτέρια του Γενάρη σε Γιάννενα και Καστοριά
Καθώς, ο κισσός ωριμάζει και η εποχή προχωρά, η συμπεριφορά των τσιχλοκότσυφων αρχίζει να αποκτά άλλα χαρακτηριστικά, στους κάμπους της Ηπείρου κα της γειτονικής τους Καστοριάς

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ
Τα τεφτέρια για τα φετινά καπριά…
Από τα Άγραφα μέχρι και τα βουνά της Αχαΐας, τρεις ομάδες ξεφυλλίζουν τα “βιβλία πεπραγμένων” τους από τα φετινά κυνήγια αγριογούρουνων…

ΚΡΗΤΗ
Οι μπεκάτσες λίγο πριν τα “επιστρόφια”
Στο κυνήγι της μπεκάτσας στην Κρήτη, τα πιο απίθανα συμβάντα συμβαίνουν ανάμεσα στις Αλκυονίδες ημέρες και λίγο πριν αρχίσουν τα “επιστρόφια”…

ΟΠΛΑ
Οι κρυφές “πληγές” των μεταχειρισμένων…
Από τα σπουδαία “επώνυμα” και συλλεκτικά, μέχρι και ένα φτηνό μονόκαννο από δεύτερο χέρι, η αγορά των μεταχειρισμένων όπλων κρύβει…παγίδες!

ΥΔΡΟΒΙΑ
“Ανακάτεμα” αφίξεων και… αναχωρήσεων!
Με το Δούναβη να καταγράφει πολικές θερμοκρασίες, στη βόρεια Ελλάδα συμβαίνει ένα “ανακάτεμα” από παπιά που έρχονται από εκεί, αλλά και από κοπάδια που προετοιμάζονται… να επιστρέψουν εκεί!

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Η ισορροπία προσόντων που καταξίωσε το Κούρτσχααρ
Αν και με καταγωγή από τη Γερμανία, ούτε η ζέστη, ούτε η στουρναρόπετρα, ούτε το πουρνάρι ή οι ξερολιθιές της Μεσογείου, εμπόδισαν τη φυλή να εκφράσει την κυνηγετική της “πολυχρηστικότητα”

ΑΓΩΝΕΣ
Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα Σέττερ και Πόιντερ
Εθνικές ομάδες Πόιντερ και Σέττερ από το Μαυροβούνιο, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία και τη Σερβία, έψαχναν να βρουν στην Ποντγκόριτσα τις μπεκάτσες που δεν υπήρχαν.

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ
Οι ωτίτιδες στα κυνηγόσκυλα
Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης μιας πάθησης, που κάθε σκύλος εμφανίζει τουλάχιστον… μια φορά στη διάρκεια της ζωή του!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων