Οριστική καταδίκη σε λαθροθήρες

0

Την εκποίηση των όπλων που κατασχέθηκαν από τους τέσσερις κυνηγούς οι οποίοι συνελήφθησαν από θηροφύλακες στις 8 Φεβρουαρίου 2012 αποφάσισε μεταξύ άλλων το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας που εκδίκαζε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση.

Στην κατ’ έφεση εκδίκαση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, διατηρήθηκαν οι ίδιες ποινές, που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα, δηλαδή και η κατάσχεση των όπλων (και η πώληση τους) ενώ επιβλήθηκαν 14 μήνες ποινή φυλάκισης (με τριετή αναστολή) στον καθέναν από τους δράστες.

Οι τέσσερις κυνηγοί εντοπίστηκαν να κυνηγούν – εκτός κυνηγετικής περιόδου (8 Φεβρουαρίου) – στις εκβολές του Αλιάκμονα (νομός Ημαθίας) σε προστατευόμενη περιοχή NATURA, η οποία ως υγρότοπος προστατεύεται και από τη συνθήκη Ραμσάρ. Είχαν σκοτώσει 60 πάπιες «που άχνιζαν» όπως κατέθεσε ο μάρτυρας. Όλα τα πουλιά που βρέθηκαν εκεί ήταν είδη υπό προστασία Πρασινοκέφαλες πάπιες, Σαρσέλες κ.ά.

Τους τέσσερις κυνηγούς εντόπισαν άνδρες της Θηροφυλακής της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης και τους παρακολούθησαν επί δέκα ώρες μέχρι να βγουν από τη λίμνη όπου κυνηγούσαν πυροβολώντας τα πουλιά μέσα από βάρκα.

Μόλις βγήκαν από τη λίμνη οι λαθροθήρες – και πήραν χαμπάρι τους θηροφύλακες – κλείστηκαν σε μια καλύβα η οποία υπήρχε εκεί και έκρυψαν τα θηράματα τους.

Μετά από έρευνα βρέθηκαν εντός της καλύβας οι 60 πάπιες, ενώ όλα τα πουλιά που βρέθηκαν νεκρά εκεί, ήταν είδη υπό προστασία!

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης να παρίσταται ως πολιτική αγωγή.

zoosos

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων