29 Μαρτίου η έκθεση μορφολογίας του Ο.Φ.Ε.Ι.

0

ΟΦΕΙ : 29 ΜΑΡΤIΟΥ Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΧΝΗΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ OUTDOOR EXPO 2015
Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, στα πλαίσια των κυνοφιλικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η κυνηγετική έκθεση Outdoor Expo 2015, πρόκειται να τελεστεί η Έκθεση Μορφολογίας του Ελληνικού Ιχνηλάτη(CAC) από τον Όμιλο Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη (ΟΦΕΙ).

Σε ειδικά διαμορφωμένο τερέν, οι επισκέπτες θα απολαύσουν τους καλύτερους εκπροσώπους της γνήσιας ελληνικής φυλής των Ιχνηλατών, μιας φυλής που αποτελεί  ζωντανό μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και έχει αναγνωριστεί διεθνώς για τις ικανότητές της και τα κυνηγετικά της προσόντα.

Ποια είναι όμως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάνουν τον Ελληνικό Ιχνηλάτη, να ξεχωρίζει;

Ο Ελληνικός Ιχνηλάτης, είναι γέννημα αυτού του τόπου κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και του λαού του, ένας από τους καλύτερους ιχνηλάτες – διώκτες, που έχει προσαρμοστεί πλήρως στα δύσκολα βουνά της χώρας του, τόσο, όσο κανένα άλλο κυνηγόσκυλο να μπορεί να τον συναγωνιστεί στην αντοχή και στην ευκολία που ψάχνει και κινείται στα πετρώδη εδάφη. Μπορεί να κυνηγά εξαιρετικά τόσο μόνος του, όσο κατά ζεύγη ή και σε αγέλη, αρκεί να έχει μάθει από μικρός στο ομαδικό κυνήγι. Προικισμένος με πολλές ικανότητες και σκληρό ταπεραμέντο  μπορεί να κυνηγά όλη την ημέρα ανεξαρτήτως καιρού. Δικαίως οι Έλληνες κυνηγοί υπερηφανεύονται λέγοντας ότι είναι ιχνηλάτης – διώκτης “παντός θηράματος, παντός καιρού και παντός βουνού”. Έχει έμφυτο και πολύ ανεπτυγμένο το πάθος για το κυνήγι το οποίο εκδηλώνει πολύ νωρίς. Για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται βιασύνη στην εκπαίδευση, για να αποφεύγονται ανεπανόρθωτα λάθη.

Ένας άξιος Ελληνικός Ιχνηλάτης, που κληρονόμησε και καλλιέργησε τα προσόντα της φυλής του, καλά γυμνασμένος και προπονημένος, πρέπει να κατέχει και να βελτιώνει χρόνο με το χρόνο τρία βασικά χαρακτηριστικά:

α) Σωστή και γρήγορη ιχνηλασία.

β) Έξυπνο και βροντερό ξεφώλιασμα.

γ) Ατελείωτη δίωξη εξοντωτική για το θήραμα.

Ένα σκυλί πραγματικά ακούραστο, έξυπνο και αποδοτικό και σαν κυνηγόσκυλο και σαν φύλακας και σαν ζώο συντροφιάς. Είναι ένα σκυλί της ελληνικής παράδοσης και γης, εναρμονισμένο με τον τόπο και τους ανθρώπου, που ζητάει ελάχιστα και δίνει τα μέγιστα χωρίς ποτέ να θυμώσει ή να φύγει από τον άνθρωπο που το ταίζει.

Εξαιρετικά αφοσιωμένος, ο Ελληνικός Ιχνηλάτης, έχει ιδιαίτερα προσόντα, είναι πολύ ευγενικός στους τρόπους του, φιλικός και στοργικός. Πληγώνεται όταν παραμελείται και μπορεί να γίνει επιθετικός. Αγροτόσκυλο, με γερό και ελαφρύ σκελετό, είναι πολύ γρήγορος στο τρέξιμό του και πολύ αποδοτικός στην κυνηγετική συνήθως εργασία του. Το σώμα του είναι δυνατό και μυώδες, αλλά ποτέ δεν υπερβαίνει τα κιλά του λόγω της υπερκινητικότητας και της επιμονής του.
Ένα πραγματικά όμορφο σκυλί με τα μακριά του αυτιά και το μαύρο παλτό στη ράχη του, με τα έξυπνα μάτια του που “αλωνίζουν” το μέρος της θήρας του και την ουρά του που δεν σταματάει λεπτό να κουνιέται. Αξίζει να διασωθεί αυτό το σκυλί που οι αρχαίοι μας συγγραφείς αναφέρουν στις γραφές τους.

Πηγή : outdoorexpo.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων