Κυνηγετικά Νέα

0

Αύριο κυκλοφορούν τα Κυνηγετικά Νέα…. Διαβάστε στα θέματα αυτού του φύλλου

Οι Γερμανοί… είναι «φίλοι» τους!

Εθελοντές «φιλοζωικών» οργανώσεων βρίσκονται πίσω από τα δίκτυα εξαγωγής… χιλιάδων αδέσποτων σκύλων στη Γερμανία, όπου ούτε η τύχη τους ούτε και… η χρήση τους μπορεί να εξακριβωθεί.
Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε ένα μπαράζ συλλήψεων σε διάφορα αεροδρόμια της χώρας, με συνέπεια σειρά οργανώσεων να διαχωρίσουν… ηχηρά τη θέση τους από την ηγεσία της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας…
Γιατί όσο και αν διατείνεται η «Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία» πως… όλα γίνονται για «καλό σκοπό», τα πρόσφατα περιστατικά υποδεικνύουν με ένταση, μια «γκρίζα» περιοχή έξω από κάθε κανονιστικό ή κρατικό έλεγχο…

ΕΒΡΟΣ
Η πλημμύρα από… παπιά που συνεχίζεται!
Φέτος τα πουλιά άλλαξαν δρομολόγιο και επέλεξαν όχι τους ορυζώνες των Τούρκων, αλλά τις πλημμυρισμένες καλαμποκιές της Ελληνικής πλευράς του Έβρου.

kn83ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μια μέρα με τους σκύλους ιχνηλάτες της Αστυνομίας!
Τα “Κυνηγετικά Νέα” παρακολουθούν καρέ-καρέ την εκπαίδευση, την έρευνα και την ιχνηλασία των σκύλων της ομάδας Κ-9 της Αστυνομίας.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Οι Ιταλοί έχασαν και 10 ημέρες του Γενάρη
Tις προηγούμενες ημέρες… η Ιταλία που είχε χάσει το Φλεβάρη έχασε 10 ημέρες κυνηγιού και από τον Ιανουάριο!

EΙΔΗΣΕΙΣ
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ… υπεράνω των “ταμπού” για τους λύκους
Οι Γ. Βαρεμένος και Μ. Τριανταφύλλου ζητάνε “μέτρα” προστασίας και στήριξης των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τους λύκους στην ορεινή Ναυπακτία.

ΤΣΙΧΛΑ
“Αλισβερίσια” του Φλεβάρη στη Μαγνησία
Τι είδαμε, τι κάναμε, τι… πάθαμε, στη διάρκεια ενός 48ωρου για τσίχλες στον Δρυμώνα, στις Νηές, στη Σούρπη και στον Πτελεό.

ΚΡΗΤΗ
Οι νόμοι των πιθανοτήτων στις μπεκάτσες της επιστροφής
Τα δέντρα που δεν ρίχνουν τα φύλλα τους, όπως το έλατο, το πεύκο, τα κυπαρίσσια και τα πουρνάρια, είναι τα ιδανικότερα για τις μπεκάτσες αυτήν την εποχή του χρόνου με τις μεγάλες παγωνιές.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Φροντιστήριο για λαγόσκυλα στα νότια του Πηνειού…
Σε έναν τεχνητό “λαγότοπο” που έφτιαξε το μεράκι ενός ανθρώπου, νεαρά λαγόσκυλα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευθούν στην ιχνηλασία, στο ξεφώλιασμα και στην καταδίωξη.

ΔΙΚΑΝΝΑ
Η αίγλη και η διαδρομή των Holland & Holland
Η ιστορία και οι άνθρωποι μιας εταιρείας, που τα όπλα της θεωρούνται ακόμα και σήμερα, ως τα… ποιοτικότερα δίκαννα με ολόκληρες φωτιές που κατασκευάστηκαν ποτέ!

LAURONA CAZA VULCANO
Το … “μαύρο διαμάντι” που φτιάχτηκε για να αντέχει!
Ένα ισπανικό σουπερποζέ που αγνοεί τις γνωστές συνταγές και ξεχωρίζει για τις μαύρες χρωμιωμένες κάννες του, που του προσφέρουν αυξημένη προστασία και αντοχή σε “πληγές” και καταπονήσεις.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Η χρησιμότητα της φέρμας στη “ζεστή θέση”!
Πότε, υπό ποιες προϋποθέσεις και για πόσο χρόνο, είναι αποδεκτή και χρήσιμη η φέρμα των κυνηγόσκυλων, στη “ζεστή” θέση μιας μπεκάτσας που έχει εγκαταλείψει τη θέση της.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Ειδική αποστολή για… σταρήθρες στην Κωπαΐδα
Η απρόσμενη συνάντηση με έναν αγρότη που ζήταγε βοήθεια, γιατί οι σιταρήθρες του είχαν φάει… 30 στρέμματα σπανάκι!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Ο “ωκεανός” της καρακάξας στον Γαλλικό ποταμό!
“Σταγόνα στον ωκεανό” ήταν οι καρακάξες και οι κουρούνες που κατάφεραν να αφαιρέσουν τα συνεργεία των κυνηγών, από τα στίφη των κορακοειδών που λυμαίνονται την περιοχή.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων