Καταπολέμηση Κορακοειδών από τον Κ.Σ.Αμπελοκήπων

0

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των φιλοθηραματικών του δραστηριοτήτων, πραγματοποίησε στις 18 Φεβρουαρίου 2015 μία ακόμη εξόρμηση καταπολέμησης κορακοειδών στην περιοχή της κοίτης του Γαλλικού ποταμού. Ένας πολύ σημαντικός αριθμός συναδέλφων έδωσε για μια ακόμη φορά το παρόν, παρά την αντιξοότητα των καιρικών συνθηκών.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γιαπουτζής Απόστολος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, έκανε μια σύντομη εισαγωγή για τα προβλήματα που δημιουργούν τα κορακοειδή στην ορνιθοπανίδα και τη σημασία της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα της ασφάλειας, τόσο για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα όσο και γενικότερα για όλες τις κυνηγετικές μας εξορμήσεις. «Πρώτο μας μέλημα όταν πηγαίνουμε το πρωί στο κυνήγι, είναι να γυρνάμε το βράδυ ασφαλείς πίσω στο σπίτι» είπε χαρακτηριστικά . Και συνέχισε «για αυτό πρέπει πάντα μα πάντα, να τηρούμε τους κανόνες ασφαλούς χρήσης των όπλων». Στη συνέχεια ζήτησε από τους νέους κυνηγούς να ακολουθήσουν έμπειρα παλιότερα μέλη του Συλλόγου και να τηρήσουν τις οδηγίες τους, πράγμα που έγινε και ολοκληρώθηκε η δραστηριότητα χωρίς κανένα πρόβλημα και με απόλυτη επιτυχία.

Στο τέλος της εκδήλωσης περισυλλέχθηκαν όλοι οι άδειοι κάλυκες και τα περισσότερα από τα θηρευμένα πτηνά, παρά τη μειωμένη ορατότητα από το προχωρημένο της ώρας. Τα θηρευμένα κορακοειδή παραδόθηκαν στην ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ, απ’ όπου θα προωθηθούν για εξέταση ιών (κυρίως του Η5Ν1) στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ.

Ευχαριστούμε θερμά τα παρακάτω καταστήματα κυνηγετικών ειδών για την ευγενική χορηγία φυσιγγίων, που διευκόλυναν την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας :

1) Αφοί Πετρίδη Ο.Ε. (Μοναστηρίου 322, Θεσσαλονίκη)
2) Κεφαλίδης Γεώργιος – Kαταστήματα Καρασαββίδη A.E. (Αντώνη Τρίτση 86, Εύοσμος)
3) Μιχαηλίδης Γεώργιος – Οπλοτεχνικοί (Παρασκευοπούλου 3, Εύοσμος)
4) Ζαραλής Κλεομένης Α.Β.Ε.Ε. – Eurofuture Prince S.A. (Νικομηδείας 27 – Άνω Ηλιούπολη)
5) Μπαλάκου Φρόσω – Κυνηγετικό κατάστημα (Πολύκαστρο, Κιλκίς)
6) Μητσάκος Χρήστος – Φυσίγγια Alectoris Club (Αθήνα)
7) Καρδάτος Γεώργιος (Κιλκίς)

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Χρήστος Κυρκενίδης, Δασολόγος MSc

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων