Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σε …μάγκες λαθροθήρες της Πελοποννήσου

0

Εκτός από τους εκατοντάδες ελέγχους που διενεργούν σε καθημερινή βάση οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και τις δεκάδες μηνυτήριες αναφορές για παραβάσεις των Νόμων περί θήρας που πιστοποιούν, ενίοτε παρίστανται και ως μηνυτές ενώπιων των Δικαστικών Αρχών στην εκδίκαση των υποθέσεων αυτών.

Στις πιο πολλές περιπτώσεις οι ποινές που επιβάλλονται στους λαθροθήρες είναι αυστηρότατες.

Κατά το διάστημα λοιπόν των δύο τελευταίων εβδομάδων επιβλήθηκαν κατά περίπτωση οι εξής ποινές:

·         Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου επέβαλε την ποινή των 12 μηνών φυλάκισης και 1.100 ευρώ πρόστιμο σε λαθροθήρα που τον Ιούνιο του 2010 είχε θηρεύσει αγριογούρουνο κ.τ.λ.

·         Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου επέβαλε σε δύο λαθροθήρες την ποινή των 36 μηνών φυλάκισης στον έναν και 12 μηνών συν 3.500(!!) ευρώ πρόστιμο στον άλλον. Και οι δύο αντιμετώπισαν τις κατηγορίες της αντίστασης, απειλής, απείθειας κ.τ.λ. που προέβαλαν κατά τον έλεγχο από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες.

·         Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Τριπόλεως επέβαλε σε δύο λαθροθήρες την ποινή των 24 μηνών φυλάκισης συν 2.000 ευρώ πρόστιμο, στον κάθε ένα. Τα παραπτώματα που είχαν διαπράξει ήταν παράνομη θήρα την νύχτα, παραποιημένα όπλα απείθεια κ.τ.λ.

Σε όλες τις περιπτώσεις έγιναν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο κατασχέσεις των μέσων της παράνομης θήρας.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, η οποία με δικές της δαπάνες παρίσταται συνήθως και ως Πολιτική Αγωγή σε δίκες, προειδοποιεί και επισημαίνει ότι αυτές οι ποινές πρέπει να παραδειγματίζουν και να αποτρέπουν τους επίδοξους λαθροθήρες και τσαμπουκάδες, αφού την επόμενη φορά ίσως να είναι η σειρά τους να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου επωμιζόμενοι μια ανάλογα μεγάλη ποινή…

Ο Πρόεδρος Μαρκόπουλος Κων/νος

Ο Γ. Γραμματέας Παπαγεωργόπουλος Θεόδωρος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων