Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής 2015

0

Το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής απειλεί την επιβίωση μερικών από τα πιο χαρακτηριστικά είδη μας, καθώς και κάποιων ακόμη ειδών φυτών και ζώων που μπορεί να είναι ακόμη άγνωστα στους πιο πολλούς από μας. Αυτό το παράνομο εμπόριο συχνά διεξάγεται οργανωμένα και απειλεί ακόμη και τους ανθρώπους, την επιβίωσή τους και την ασφάλειά τους.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2013, κατά την 68η σύνοδό της, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να ανακηρύξει την 3η Μαρτίου, την ημέρα της υιοθέτησης της Σύμβασης για το Διεθνές Εμπόριο των Ειδών της Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας που Κινδυνεύουν με Εξαφάνιση (CITES), ως Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής.

Η κατάσταση είναι σοβαρή. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη λαθροθηρία, καθώς και τη διακίνηση και κατανάλωση της παράνομα διακινούμενης άγριας ζωής χρησιμοποιώντας τα ίδια είδη κατασταλτικών εργαλείων, τις τεχνικές και τις κυρώσεις που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση άλλων σοβαρών εγκλημάτων, όπως η εμπορία και παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ή προσώπων.

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Άγριας Ζωής, ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΑΠΕΝ, Γ. Τσιρώνης, δήλωσε:

«Σήμερα που γιορτάζουμε για δεύτερη φορά παγκοσμίως την ημέρα της άγριας ζωής, ας κάνουμε ό, τι μπορούμε – ως πολίτες και ως καταναλωτές – για να εξαλείψουμε το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων και φυτών και να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τα άγρια ζώα και φυτά, καθώς και για την ανθρωπότητα.

Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει – και δουλεύοντας μαζί θα τα καταφέρουμε.

Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι:

Το έγκλημα κατά της άγριας ζωής είναι σοβαρό! Ας είμαστε λοιπόν και μείς σοβαροί απέναντι στο έγκλημα!»

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων