Σύγχρονο σκοπευτήριο στις πλαγιές του Ολύμπου

0

Την προώθηση ενός άλλο τύπου τουρισμού στο βουνό των Θεών, τον Όλυμπο έθεσαν ως στόχο δυο αδέλφια, Λαρισαίοι επιχειρηματίες, οι οποίοι δημιούργησαν ένα σκοπευτήριο σύγχρονων προδιαγραφών, στο μυθικό βουνό.

Το σκοπευτήριο που δημιούργησαν οι Κώστας και Βασίλης Σούκος, βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μέτρων και σε μία έκταση περίπου 50 στρεμμάτων, κοντά στην Μονή του Αγίου Ραφαήλ, μεταξύ Πυργετού και Αιγάνης. Σκοπός τους είναι η ανάδειξη του αθλήματος αλλά και η προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού για όλη την οικογένεια, καθώς, εκτός από τους αθλητές σκοποβολής, ο χώρος απευθύνεται και σε ένα ευρύτερο κοινό όλων των ηλικιών και βεβαίως στα παιδιά, με παράδοση μαθημάτων τοξοβολίας και σκοποβολής με αεροβόλα.

Ο τελικός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας τόπος δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια και τους ανθρώπους που θα επισκέπτονται την περιοχή, είτε είναι από την Ελλάδα, είτε από το εξωτερικό.

Ήδη έχει δημιουργηθεί σκοπευτικός όμιλος, που φέρει το όνομα«Ωρίων», από τον διάσημο κυνηγό της ελληνικής μυθολογίας που τιμωρήθηκε από τους Θεούς για την έπαρσή του και έγινε αστερισμός.

Ο χώρος έχει διαμορφωθεί ανταποκρινόμενος σε όλες τις προδιαγραφές που θέτει η σχετική νομοθεσία και απαιτεί το κάθε άθλημα εκ μέρους της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας αλλά και των διεθνών σκοπευτικών ομοσπονδιών.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν δύο γήπεδα compak sporting, ένα γήπεδο Ολυμπιακού skeet και ένας κλειστός θερμαινόμενος βατήρας δύο θέσεων για αεροβόλο πιστόλι και αεροβόλο τυφέκιο 25 μέτρων. Στο τελικό στάδιο κατασκευής επίσης βρίσκονται ακόμα δύο γήπεδα compak sporting, και ένα γήπεδο τοξοβολίας. Τέλος, τον Μάρτιο ολοκληρώνεται η κατασκευή των γηπέδων πρακτικής σκοποβολής πιστολιού και λειόκαννου, με στόχο τη δημιουργία αρκετών βατήρων για την ανάληψη και διεξαγωγή αγώνων, ενώ ήδη έχουν διεξαχθεί αγώνες αεροβόλου τυφεκίου για τα αθλήματα Field Target, Silhouette και Benchrest.

Το σκοπευτήριο έχει ενταχθεί ήδη στο πρόγραμμα αγώνων της ΣΚΟΕ για το άθλημα του compak sporting και έχει διοργανώσει με επιτυχία έναν αγώνα του πανελληνίου κυπέλλου, αλλά και αγώνες του νεοσύστατου διασυλλογικού περιφερειακού πρωταθλήματος. Με τη λειτουργία τεσσάρων γηπέδων compak sporting, εκτός από την πιο εύκολη διεξαγωγή αγώνων περιφερειακού και εθνικού επιπέδου, θα είναι δυνατή και η διεκδίκηση ενός διεθνούς Grand Prix, στο οποίο συμμετέχουν αθλητές από όλο τον κόσμο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη διαφήμιση της χώρας.

thetoc.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων