Έστησαν… γλέντι οι κυνηγοί του Πύργου!

0

Κανονικό γλέντι έστησαν οι κυνηγοί του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου χθες έξω από τα γραφεία τους, γιορτάζοντας τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου, έστω και με μια μικρή καθυστέρηση. Οι ψησταριές είχαν πάρει  φωτιά από νωρίς με κάθε κυνηγό να φέρνει ό,τι είχε στο ψυγείο του, από τις πρόσφατες εξορμήσεις, ενώ το Δ.Σ. έβαλε το κρασί που μέσα σε λίγες ώρες εξαφανίστηκε…

Η ανταπόκριση των κυνηγών στη γιορτή για τη λήξη της περιόδου ήταν μεγάλη, δείχνοντας έτσι, πως στηρίζουν τη σημαντική  προσπάθεια που καταβάλλει εδώ και χρόνια ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύργου. Όπως τόνισαν τα μέλη του Συλλόγου, για τους κυνηγούς αυτό που  μετράει περισσότερο είναι η όλη διαδικασία του κυνηγιού και  η επαφή με τη φύση, καθώς αυτό είναι που τους γεμίζει με ενέργεια και τους κάνει να ξεφεύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Κόβοντας την πίτα του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, ο πρόεδρος Άλκης Κωνσταντόπουλος ευχήθηκε υγεία σε όλους τους κυνηγούς και τις οικογένειές τους. Παράλληλα, τόνισε πως μπορεί η κυνηγετική περίοδος να τελείωσε, αυτό όμως δε σημαίνει πως ο Σύλλογος σταματά το έργο του, αφού θα ακολουθήσουν δραστηριότητες με σπορές αλλά και έντονη παρουσία για την πυροπροστασία τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, παρά τη γιορτή, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για τις οικονομικές συνθήκες της χώρας, που τους έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να εξορμούν όσο θα ήθελαν, περιορίζοντας τις δραστηριότητές τους συνήθως μόνο τις Κυριακές. Το ίδιο συμβαίνει και με τις άδειες που κατά τη φετινή χρονιά είχαν πτωτική τάση, στους περισσότερους κυνηγετικούς συλλόγους της χώρας.

Γιαννακέας Στέλιος
«Το κυνήγι έχει τελειώσει και σήμερα κόβουμε την καθιερωμένη πίτα της χρονιάς. Προσωπικά εγώ δεν κυνήγησα πολύ φέτος αλλά σημασία δεν έχουν οι επιτυχίες, σημασία έχει η επαφή με τη φύση. Δεν κυνήγησα κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και τα οικονομικά έπαιξαν τον ρόλο τους. Φανταστείτε ότι μαζευόμαστε δύο και τρεις κυνηγοί κάθε φορά για να καλύψουμε τα έξοδα της βενζίνης. Ωστόσο, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε γιατί για εμάς το κυνήγι είναι ένας τρόπος εκτόνωσης από την καθημερινότητα».

Κωνσταντόπουλος Χρήστος
«Ήταν μια μέτρια χρονιά φέτος, θα μπορούσε να ήταν καλύτερη αλλά η ουσία δεν είναι να έχουμε πολλές επιτυχίες, η ουσία είναι να πηγαίνουμε για κυνήγι. Δηλαδή να είμαστε καλά, να πηγαίνουμε στη φύση να χαιρόμαστε και όλα τα άλλα έρχονται. Το κυνήγι είναι για εμάς μια ευκαιρία για εκτόνωση, για διασκέδαση και δεν είναι ένα βίαιο άθλημα όπως πιστεύουν πολλοί, είναι χαρά. Οι οικονομικές δυσκολίες υπάρχουν και σίγουρα απέτρεψαν αρκετό κόσμο. Και αυτοί που έβγαλαν άδεια έκαναν μειωμένες εξόδους και σε κοντινούς προορισμούς».

Σωτήρης Γεωργόπουλος
«Η φετινή περίοδος ήταν καλή και ευελπιστούμε κάθε χρόνο να πηγαίνουμε έτσι και καλύτερα. Σήμερα είναι  μια ξεχωριστή μέρα για μας, που την κάνουμε κάθε χρόνο. Γιορτάζουμε τη λήξη της περιόδου και δίνουμε ραντεβού για τη νέα χρονιά. Εύχομαι σε όλους υγεία και του χρόνου να είμαστε ξανά εδώ. Βέβαια, είναι μια δύσκολη περίοδος και καταλαβαίνω πως αν κάποιος επιλέξει να στερηθεί κάτι οπωσδήποτε, αυτό ίσως είναι το κυνήγι. Πιστεύω όμως ότι του χρόνου θα είμαστε καλύτερα».

Τσίμπρης Νικόλαος – Γραμματέας του Κυνηγετικού Συλλόγου
«Σήμερα κόβουμε την πίτα μας και παράλληλα κάνουμε ό,τι δεν κάναμε την Τσικνοπέμπτη. Ο καθένας έφερε ό,τι είχε τσίχλες, κοτσυφάκια και οτιδήποτε είχε ευχαρίστηση. Σε γενικές γραμμές η περίοδος κινήθηκε καλά. Και οι κυνηγοί μπεκάτσας είναι ευχαριστημένοι, το αγριογούρουνο κινήθηκε σε μεγάλους αριθμούς και τον τελευταίο μήνα παρατηρήθηκε μια αύξηση στην τσίχλα και ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές. Αλλά και τα άλλα θηράματα ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα, τόσο ο λαγός τόσο και η πέρδικα. Είχαμε μια μείωση βέβαια στον αριθμό των αδειών, γιατί οφείλουμε να ομολογήσουμε πως οι καιροί είναι δύσκολοι. Δεν είναι το κόστος της άδειας απαγορευτικό, αλλά χρειάζεται ολόκληρος εξοπλισμός που είναι σημαντικά έξοδα».

Άγγελος Σπυρογιάννης, από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Ηλείας
«Φέτος η περίοδος ξεκίνησε με καλούς οιωνούς, δυστυχώς όμως ο καιρός με τις πολλές ζέστες, δεν επέτρεψε να κατέβουν και να μείνουν τα μεταναστευτικά θηράματα. Ειδικά, για τα νεαρά κουτάβια ήταν ένας αγώνας αλλά ευτυχώς υπήρχε ενδημικό θήραμα. Το πρώτιστο είναι όμως η επαφή με τη φύση ειδικά για όσους κυνηγάνε με σκύλο δείκτη. Απολαμβάνουν τη διαδικασία εργασίας του σκύλου και αυτό προσπαθούν να βελτιώσουν συνεχώς και γι’ αυτό άλλωστε είμαστε 8 μήνες το χρόνο στα βουνά. Ήδη έχουμε αρχίσει τα εκπαιδευτικά μας, χωρίς όπλο με σεβασμό στη φύση και τους νόμους.  Μην ξεχνάτε ότι είμαστε τα «μάτια» της Πολιτείας προσπαθώντας με μειώσουμε φαινόμενα, λαθροθηρίας, παράνομης υλοτομίας αλλά και πρόληψης για τις πυρκαγιές.

http://www.patrisnews.com/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων