O Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού στην OUTDOOR EXPO 2015

0

Κοντά στην μεγάλη έκθεση για το κυνήγι OUTDOOR EXPO 2015θα βρίσκεται και ο ΟΦΚΑΘ (Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού ) για να ενημερώσει το κοινό για τις πλούσιες δράσεις του που στηρίζονται στον εθελοντισμό για την ενημέρωση, προστασία και διάσωση πολιτών, όποτε τους ζητηθεί, ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού είναι μια εθελοντική ομάδα φτιαγμένη από κυνηγούς, εγγεγραμμένο μέλος στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από το 2008 με αρ.μητρώου 55/2008, άμεσα συνεργαζόμενο με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Θεσ/νίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Όλα αυτά τα χρόνια με τις δράσεις του έχει καταφέρει ν’ αλλάξει τη γνώμη του κόσμου για τους κυνηγούς. Ο σύγχρονος κυνηγός – διασώστης είναι ενεργό μέλος της πολιτείας και είναι παρόν στα μεγάλα γεγονότα. Με συνεχείς εκπαιδεύσεις- σεμινάρια- μαθήματα (πρώτες βοήθειες, δασοπυρόσβεση, ορεινή διάσωση κλπ) συμμετέχει όπου τον καλούν για να βοηθήσει τους κρατικούς φορείς σε φωτιές (Σέιχ Σου, Περαία, Άγιο Όρος, Ασπροβάλτα, Σιθωνία κλπ) αλλά και σε ορεινές έρευνες – διασώσεις σε ορειβάτες και εκδρομείς που χάθηκαν (όρος Μπέλλες, Όλυμπος, Νιγρίτα) σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο. Έχοντας δημιουργήσει 2 βάσεις ετοιμότητας σε Κιλκίς και Χαλκιδική καλύπτουν όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου και ανήκουν.

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων