Διαδήλωση 15.000 κυνηγών στη Γερμανία

0

 Περίπου 15.000 Κυνηγοί, γαιοκτήμονες, δασικοί, αλιείς και μελισσοκόμοι βρέθηκαν την Τετάρτη (18.03.2015) σε διαδήλωση εναντίον του προτεινόμενου νόμου περί θήρας.
Οι διαδηλωτές από όλα τα μέρη της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και τις γειτονικές επαρχίες διέσχισαν τη γέφυρα του Rheinkniebrücke κι έφθασαν μπροστά στο τοπικό κοινοβούλιο. Την οργάνωση της διαδήλωσης είχε η Ένωση κυνηγών (Landesjagdverband (LJV) της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.
Άλλες οργανώσεις που συμμετείχαν ήταν οι αγρότες, οι δασοκόμοι, αλιείς, μελισσοκόμοι και γαιοκτήμονες. Πολλοί από τους συμμετέχοντες ήθελαν να δείξουν ότι δεν συμφωνούν με την «ιδεολογική θεωρία περί κυνηγίου» που δεν έχει καμμιά σχέση στην πράξη με το κυνήγι.
“Αν εμείς δεν διαδηλώσουμε τώρα τότε η κυβέρνηση θα κάνει ότι θέλει με μας », ήταν το περιεχόμενο των διαδηλωτών. Για τους κυνηγούς τα σημεία του σχεδίου νόμου που θα πρέπει να προσεχθούν, μεταξύ άλλων, είναι τα εξής:
-Η μείωση των θηρεύσιμων ειδών
-Περιορισμοί σχετικά με την εκπαίδευση σκύλων,
-Η απαγόρευση τροφών από αγριογούρουνο σε περιόδους ανάγκης,
-Η αύξηση των φόρων στο Κυνήγι
-Η εξόντωση των θηραμάτων στο δάσος του Arnsberg.
«Δεν είναι ώρα για λόγια. Αυτά τα σημεία του νόμου δεν βρίσκουν σύμφωνους τους κυνηγούς., είπε ο Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου και εξέφρασε την ελπίδα ότι το SPD θα ασκήσει την επιρροή του σχετικά με την κατάρτιση του νόμου.
Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικου Σύλλογου Ralph Müller-Schallberg είπε στους διαδηλωτές: «Η πρόθεση της τροπολογίας του νόμου περί θήρας δεν προέρχεται από την καρδιά της κοινωνίας, όπως ισχυριζονται οι Πράσινοι. Είμαστε εδώ μπροστά στο κοινοβούλιο το κέντρο της κοινωνίας!” “Η πολιτειακή κυβέρνηση δεν έχει την υποστήριξη του κόσμου για να πάρει αυτά τα μέτρα, όπως αντίθετα έχουν οι κυνηγοί για τα αιτήματά τους.”
“Πάω στοίχημα ότι πολλοί βρίσκονται εδώ για πρώτη φορά σε μια διαδήλωση,” είπε ο πρόεδρος του CDU Armin Laschet στο κοινοβούλιο. Διαβεβαίωσε ότι έκανε μια καλή νομοθεσία για την προστασία της φύσης: “Δεν είναι ενάντια στους κυνηγούς” είπε ο Jochen Ott της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD και δήλωσε ότι το κόμμα του, θα επανεξετάσει το παρόν νομοσχέδιο. Στα είδη καταλόγου θηραμάτων και της αύξησης του φόρου θα υπάρξουν αλλαγές.Μεγάλες διαμαρτυρίες ξεσήκωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Συμμαχία 90/Οι Πράσινοι Noric Russe, όταν πήρε το μικρόφωνο. Επεσήμανε ότι η τροποποίηση του νόμου είναι ένας συμβιβασμός μεταξύ των ενώσεων. Μόλις εγκριθεί, ο κόσμος του κυνηγίου δεν θα έχει να πει πλέον τίποτε. Μετά από αυτό θα πρέπει να εργαστεί ξανά για τη βιοποικιλότητα: “Σας περιμένουμε”.

Ποια θα είναι η συνέχεια; Ο πρόεδρος του FDP Christian Lindner μίλησε εναντίων της τροποποίησης του νόμου, δεδομένου ότι η NRW έχει την καλύτερη νομοθεσία κυνηγετικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη. “Θα έρθει μια εποχή κατά την οποία θα καλέσουμε τους κυνηγούς, επειδή αγριόχοιροι, αλεπούδες και κουνάβια θα έχουν το επάνω χέρι,” είπε ο Lindner.
Την επόμενη εβδομάδα συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος και ο νόμος αναμένεται να υιοθετηθεί το Μάιο. “Αν δεν αλλάξει μέχρι τότε, θα είμαστε και πάλι εδώ,» φώναξε ο Müller-Schallberg, στις τελευταίες παρατηρήσεις του.

 –

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων