Ήταν στο μαντρί κι όχι στο κυνήγι!

0

Στο τριμελές Καβάλας δικάσθηκε την Παρασκευή υπόθεση δύο κτηνοτρόφων οι οποίοι το Δεκέμβριο του 2011 βρέθηκαν ο ένας από αυτούς με κυνηγετική καραμπίνα σε περιοχή στο καταφύγιο πλησίον στο Δέλτα του ποταμού Νέστου. Ήταν κατηγορούμενοι για παράνομη θήρα, ωστόσο αθωώθηκαν καθώς δεν προέκυψε ότι βρέθηκαν στην ίδια περιοχή που προστατεύεται γενικώς και απόλυτα, αφού δεν κυνηγούσαν. Ισχυρίστηκαν ότι ήταν εκεί για άλλον λόγο κι έτσι το δικαστήριο που πείστηκε σε μεγάλο βαθμό, τους αθώωσε λόγω αμφιβολιών.
Μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν δύο θηροφύλακες. Ισχυρίστηκαν ότι δέχτηκαν τηλεφωνική καταγγελία ότι δύο κυνηγοί κυνηγούν φάσες στην περιοχή που είναι υπό προστασία στο Δέλτα του ποταμού Νέστου. Όταν έφτασαν στο σημείο είδαν τα δύο άτομα σε απόσταση να περπατούν στην προστατευόμενη περιοχή. Ένας από τους δύο φάνηκε να παρεκκλίνει της πορείας του και να αφήνει κάτι σε παρακείμενο χωράφι. Στη συνέχεια οι θηροφύλακες βρήκαν στο χωράφι μια κυνηγετική καραμπίνα. Κατέθεσαν ωστόσο ότι δεν βρήκαν φυσίγγια ούτε άκουσαν πυροβολισμούς που θα σήμαινε ότι τα δύο άτομα κυνηγούσαν. Στη συνέχεια έγινε έλεγχος στο αυτοκίνητο των δύο ατόμων, όπου βρέθηκε στη θήκη της χωρίς φυσίγγια και δεύτερη κυνηγετική καραμπίνα.
Καταθέτοντας μάρτυρας υπεράσπισης ο πατέρας του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων, είπε ότι ζήτησε από γιο του μαζί με το φίλο του να κινηθούν στην περιοχή του καταφυγίου – Δέλτα του ποταμού Νέστου – για να δούνε τι κατάσταση επικρατεί σε μαντρί το οποίο ανήκει σε συγγενή του. Ο μάρτυρας υπεράσπισης είπε στο δικαστήριο ότι ο γιος του είχε μαζί του το όπλο γιατί το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε είχε χαλασμένη πόρτα, το όπλο ήταν καινούριο και το αυτοκίνητο δεν ασφάλιζε. «Δεν μπορώ να πω ότι ο γιος μου είναι κυνηγός. Είναι ερασιτέχνης. Εγώ φταίω που του είπα να πάει να δει το μαντρί. Σήμερα είναι κατηγορούμενος. Εγώ λέω την αλήθεια και αν θέλετε μπορώ να ορκιστώ κάνα δυο φορές», είπε ο μάρτυρας υπεράσπισης πατέρας του ενός κατηγορούμενου.
Και οι δυο κατηγορούμενοι στην απολογία τους ισχυρίστηκαν τα ίδια πράγματα. Ήταν στο κυνήγι σε άλλη περιοχή από την οποία εντοπίστηκαν, ειδοποιήθηκαν από τον πατέρα του ενός να δούνε τι κατάσταση επικρατεί στο μαντρί, το οποίο έτυχε να είναι στην προστατευόμενη περιοχή κι έτσι δημιουργήθηκε παρεξήγηση.
Η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή τους λόγω αμφιβολιών, κάτι που δέχθηκε το δικαστήριο και τους απάλλαξε. Με την ίδια απόφαση επεστράφη στον έναν από τους δύο κατηγορούμενους το όπλο του το οποίο από τότε ήταν κατασχεμένο.

proininews.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων