Κυνηγητό δασικών υπαλλήλων και αστυνομικών με λαθροθήρες αγριογούρουνων

0

Σοβαρές υποψίες για παράνομο εμπόριο αγριογούρουνων, έπειτα από παράνομη θήρευση, έχουν οι δασικές υπηρεσίες της Μεσσηνίας, ενώ το Σάββατο υπήρξε μέχρι και ανθρωποκυνηγητό σε περιοχή του Νερόμυλου και σύλληψη δύο ατόμων.

Σημειώνεται ότι η νομοθεσία απαγορεύει την πώληση των θηραμάτων, ακόμα και κατά τη νόμιμη περίοδο θήρευσης.

Τους παρακολουθούσαν
Το επεισόδιο σημειώθηκε το Σάββατο το πρωί, με υπαλλήλους του Δασαρχείου Καλαμάτας, ενώ χρειάσθηκε ακόμα και η επέμβαση αστυνομικών του Τμήματος Πεταλιδίου για τη σύλληψη των υπόπτων.
Έπειτα από πληροφορίες που είχαν υπάλληλοι του Δασαρχείου Καλαμάτας, επόπτευαν από νωρίς το πρωί περιοχές στο Νερόμυλο και παρακολουθούσαν τα συγκεκριμένα άτομα. Εντόπισαν τα δύο, έναν 38χρονο και έναν 43χρονο, οι οποίοι, σύμφωνα με τη δικογραφία που συντάχθηκε εναντίον τους, κυνηγούσαν παράνομα αγριογούρουνα.
Όταν οι υπάλληλοι του Δασαρχείου προσπάθησαν να τους ελέγξουν, ο ένας από τους δύο αρνήθηκε έλεγχο του αυτοκινήτου του και ζήτησε αυτό να γίνει μόνο από αστυνομικούς. Οι υπάλληλοι ειδοποίησαν την Αστυνομία, όμως παρά τις συστάσεις, την ώρα που ήλεγχαν το δεύτερο άτομο, ο πρώτος έθεσε σε λειτουργία το αυτοκίνητό του και προσπάθησε να φύγει.
Ξεκίνησε καταδίωξή του και έπειτα από κάποια απόσταση εντοπίσθηκε και πάλι. Αφού σταμάτησε, του έγινε έλεγχος.
Οι δασικοί υπάλληλοι κατάσχεσαν και από τους δύο φυσίγγια, ασυρμάτους και ηλεκτρονικές συσκευές GPS, ενώ δε βρήκαν θηράματα και όπλα. Μάλιστα, εκτιμούν πως πρόλαβαν είτε να κρύψουν είτε να πετάξουν τα όπλα, καθώς είχαν ακούσει πυροβολισμό, ενώ μαζί τους και οι δύο είχαν σκυλιά.
Αμφότεροι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι και θα ορισθεί τακτική δικάσιμος.
Οι δασικοί υπάλληλοι ανησυχούν πως πλέον σε πολλές περιπτώσεις κυνηγοί αγριογούρουνων «περνούν» τα όρια της νομιμότητας και επιδίδονται συστηματικά σε λαθροθηρία, προκειμένου να πουλήσουν το κρέας τους σε υψηλές τιμές, με απώτερο σκοπό το κέρδος. Γι’ αυτό οι έλεγχοι έχουν αυξηθεί και ενταθεί σε όλη τη Μεσσηνία.

Της Βίκυς Βετουλάκη
tharrosnews.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων