Σύσκεψη του Κ.Σ.Ξάνθης με τοπικούς φορείς για τα αγριογούρουνα

0

Σύσκεψη του Κ.Σ.Ξ. με τοπικούς φορείς για τις καταστροφές που προκαλούν οι αγριόχοιροι
Σε σύσκεψη με θέμα τις καταστροφές που προκαλούν οι αγριόχοιροι σε περιοχές της Α.Μ.-Θ. συμμετείχε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης, μετά από πρόσκληση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Π.Α.Μ.-Θ. Σωτήρη Παπαδόπουλου.

Η σύσκεψη έγινε στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας, Ισμαρίδας στο Πόρτο Λάγος και ο Κ.Σ.Ξ. εκπροσωπήθηκε από τον γενικό γραμματέα Χαράλαμπο Χόχολη και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Αλέξανδρο Ξανθόπουλο. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ, ο επιστημονικός συνεργάτης και ο υπεύθυνος τύπου της ΚΟΜαΘ, εκπρόσωποι των αγροτών, του δασαρχείου Ξάνθης, της Διεύθυνσης Δασών Ξάνθης, καθώς και καθηγητές πανεπιστημίου και άλλοι φορείς.

Ήταν η πρώτη επίσημη σύσκεψη που διοργανώθηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα από την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., στη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε ότι υφίσταται πρόβλημα από τις καταστροφές που προκαλούν οι αγριόχοιροι, ιδιαίτερα στην Π.Ε. Ξάνθης (Κοτζά Ορμάν, παραλιακή ζώνη, παράκτια της λίμνης Βιστωνίδας).

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης τόνισε ότι θα είναι αρωγός σε οποιαδήποτε ενέργεια της διοίκησης στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του προβλήματος και καλεί τους αγρότες της περιοχής, όταν διαπιστώσουν ή αντιμετωπίσουν καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες, να το αναφέρουν στις αρμόδιες αρχές.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων