Η Αλήθεια για την Ζάκυνθο..!!!!

0

Επειδή στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης γράφονται αρκετά τα οποία δεν έχουν δόση αλήθειας και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου κάνει γνωστά τα εξής:
Με τα έγγραφα 123325/1104/1-4-2015 και 124044/1283/7-4-2015 το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας μας ζήτησε να συνδράμουμε τις δασικές αρχές της Ζακύνθου στην προσπάθεια πρόληψης της όποιας τυχόν λαθροθηρίας λάβει χώρα στην Ζάκυνθο.

Όπως ήταν φυσικό, τόσο η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και οι άλλες Ομοσπονδίες, όσο και εμείς, ανταποκριθήκαμε σε αυτό το κάλεσμα για βοήθεια θέτοντας στην διάθεση των δασικών υπηρεσιών 25 θηροφύλακες των κυνηγετικών ομοσπονδιών και αρκετά τζιπ αυτοκίνητα.
Συνεπείς λοιπόν στην δέσμευσή μας χτες Τρίτη 14 Απριλίου στις 11:00 συγκεντρώθηκαν στην Κυλλήνη η ανωτέρω δύναμη θηροφυλάκων και ο Πρόεδρος της Κ.Σ.Ε. κος Παπαδόδημας Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Γ΄Κ.Ο.Π. κος Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος και το μέλος του Δ.Σ. της Δ΄Κ.Ο.Σ.Ε. κος Σταθόπουλος Νικόλαος.

Εκεί διαπιστώσαμε ότι οι λιμενικές αρχές απαγόρευσαν την επιβίβαση των τζιπ και των θηροφυλάκων στο πλοίο φοβούμενοι προφανώς ενδεχόμενα επεισόδια δεδομένου ότι στο λιμάνι της Ζακύνθου ευρίσκοντο συγκεντρωμένοι αρκετές εκατοντάδες Ζακυνθινοί κυνηγοί οι οποίοι μάλιστα το πρωί προπηλάκισαν τον Διευθυντή Δασών Ζακύνθου κο Θωμόπουλο κατά την αποβίβασή του στο νησί.

Αποφασίστηκε μετά από μαραθώνιες επικοινωνίες με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς να πραγματοποιηθεί μια σύσκεψη στην Ζάκυνθο προκειμένου να εξεταστούν τα δεδομένα..
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ναυτιλιακό πρακτορείο αρνήθηκε να εκδώσει ατομικά εισιτήρια τόσο στον πρόεδρο της Γ΄Κ.Ο.Π. όσο και στον πρόεδρο της Κ.Σ.Ε. και τον εκπρόσωπο της Δ΄Κ.Ο.Σ.Ε. Μετά από σχετική φασαρία το πρόβλημα ξεπεράστηκε και οι ανωτέρω έφτασαν στην Ζάκυνθο περίπου στις 13:30.

Πράγματι στο νησί ήταν συγκεντρωμένοι αρκετοί κυνηγοί.

Στις 14:00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την αιγίδα του Δ/ντή Δασών κου Θωμόπουλου ο οποίος δήλωσε ότι τελικά η υπηρεσία του θα αναλάβει το έργο της φύλαξης του νησιού και ότι προς το παρόν δεν θα χρειαστεί την βοήθεια και την συνδρομή των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων.
Μετά τα πιο πάνω, οι δυνάμεις της θηροφυλακής που ευρίσκοντο στην Κυλλήνη αναμένοντας περαιτέρω οδηγίες επέστρεψαν στην βάση τους αφού μετά τις ανακοινώσεις της δασικής υπηρεσίας δεν υπήρχε κανένας λόγος συνδρομής.
Σημειώνουμε τέλος ότι οι θηροφύλακες της Γ΄Κ.Ο.Π. και δασικός υπάλληλος αναχώρησαν κανονικά από την Ζάκυνθο για την φύλαξη των νήσων Στροφάδων όπως γίνεται τα τελευταία 14 χρόνια.

Αυτή και μόνο αυτή είναι η πραγματικότητα…!!!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων