Οι οργανώσεις των δασικών για τους λαθροθήρες της Ζακύνθου

0

Με αφορμή το περιστατικό αποκλεισμού του λιμανιού της Ζακύνθου από λαθροθήρες και υποστηρικτές της παράνομης εαρινής λαθροθηρίας, σκηνικό που μας παραπέμπει σε καταστάσεις προηγούμενου αιώνα, τα Διοικητικά Συμβούλια των Δασικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (Δασολόγοι, Δασοπόνοι και Δασοφύλακες) γνωστοποιούν τα εξής:

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν την Τρίτη 14 Απριλίου, τόσο στο λιμάνι της Ζακύνθου όσο και έξω από το κτίριο της Δ/νσης Δασών Ζακύνθου, με προπηλακισμούς δημοσίων λειτουργών (που εκτελούσαν το καθήκον τους), με άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας, με απειλές, φωνές και κραυγές, με εισβολή «αγανακτισμένων» στο πλοίο της γραμμής Κυλλήνη – Ζάκυνθος και πρόκληση υλικών ζημιών στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο Δ/ντης Δασών, από κατευθυνόμενο όχλο λαθροθήρων που είχαν στόχο την καταρράκωση του κύρους της Πολιτείας και των Δημοσίων Αρχών, για τις οργανώσεις μας, αποτελούν ένα οργανωμένο σχέδιο κάποιων θρασύδειλων που κρυβόμενοι πίσω από τον όχλο επεδίωξαν και τη φετινή χρονιά
τη συνέχιση παρανομιών, θεωρώντας ότι οι νόμοι του ελληνικού κράτους δεν έχουν εφαρμογή, ενώ αντίστοιχα και η δημόσια διοίκηση, καμιά εξουσία στο νησί.
Ουσιαστικά ζητούσαν – απαιτούσαν και μάλιστα με την κάλυψη, όπως αποδείχθηκε και των Τοπικών Αρχών, να «κυνηγήσουν» όταν γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι από το 1985 αυτό έχει απαγορευτεί. Ουσιαστικά απαιτούσαν (!!!) οι Κρατικές Αρχές – Δ/νση Δασών-Αστυνομική Δ/νση Ζακύνθου – και οι συναρμόδιοι για τον έλεγχο της λαθροθηρίας φορείς, είτε να αποχωρήσουν είτε να ανεχτούν (όσοι μείνουν τελικά) ακόμα μια χρονιά την παρανομία και να μείνουν άπραγοι και απλοί θεατές των παρανομιών και των κάθε μορφής συναλλαγών με τις ενοικιάσεις χώρων κυνηγιού. Αλήθεια, έχουν την εντύπωση ότι η συντεταγμένη πολιτεία θα παραμείνει αδιάφορη και θα συνεχίσουν το έργο τους ???

Οι Συνδικαλιστικές μας Οργανώσεις και όλοι οι εργαζόμενοι στα δάση, δηλώνουμε δημόσια και απερίφραστα την ηθική μας συμπαράσταση στον συνάδελφο Δ/ντη Δασών και σε όλους τους συναδέλφους μας στην Ζάκυνθο, όπως επίσης και στους απροστάτευτους εργαζόμενους Ιδιωτικούς Φύλακες Θήρας, που εκλήθησαν προς ενίσχυση των συναδέλφων μας να συνδράμουν στους ελέγχους για τη λαθροθηρία, στοχοποιήθηκαν αναίτια και αποτέλεσαν άθελά τους εργαλείο προώθησης αλλότριων συμφερόντων.
Ξεκαθαρίζουμε σε όλους αυτούς τους θρασύδειλους, που νομίζουν ότι δεν τους αγγίζει ο Νόμος, ότι αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Οι πολίτες της Ζακύνθου δεν είναι λαθροθήρες αλλά η συστηματική παραβατική συμπεριφορά ορισμένων, εκθέτει το σύνολο της ζακυνθινής κοινωνίας. Για το λόγο αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κανένας δε έχει το  δικαίωμα να καταλύει το κράτος δικαίου και ότι οι νόμοι της Χώρας μας πρέπει να εφαρμόζονται από όλους, χωρίς εξαιρέσεις ή εκπτώσεις τοπικού χαρακτήρα . Οι εποχές που κάποιοι θεωρούσαν ότι είχαν «άνωθεν» προστασία και για το λόγο αυτό παρανομούσαν, πέρασαν ανεπιστρεπτί . Σε όσους δε θεωρούν ότι το παράνομο ανοιξιάτικο κυνήγι είναι μια ευκαιρία κέρδους, αυθαιρεσίας, ανομίας και ατιμωρησίας, λέμε ότι αυτά έχουν ημερομηνία λήξης.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι πολίτες της Ζακύνθου θα απομονώσουν αυτές τις έκνομες συμπεριφορές, θα συμβάλουν στην εξάλειψη ενός παραβατικού φαινομένου που εκθέτει τη Χώρα μας και τους καλούμε σε συστράτευση για το σκοπό αυτό.
Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης,Περιβάλλοντος και Ενέργειας να λάβουν κάθε απαραίτητο μέτρο για την προστασία των κρατικών λειτουργών και την εφαρμογή του νόμου στη Ζάκυνθο διαφορετικά αυτά τα φαινόμενα θα τα δούμε να επεκτείνονται και σε άλλες περιοχές

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (Π.Ε.Δ.Δ.Υ)
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΕΕΔΔΥ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜ.ΥΠΑΛ. (ΠΟΔΔΥ)

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων