Κυνηγετικά Νέα (vd)

0

Κυκλοφορούν αύριο 22 Απριλίου 2015 τα Κυνηγετικά Νέα, σε όλα τα περίπταρα της χώρας,

Στα θέματα αυτού του φύλλου διαβάστε:

Eμφύλιος κυνηγών για τον χρυσό
Οι συγκρούσεις για το αρχέγονο δάσος στις Σκουριές

kn91Ο χρυσός της Χαλκιδικής που έχει χωρίσει την κοινωνία του τόπου σε δύο στρατόπεδα, “δηλητηριάζει” και τις σχέσεις των κυνηγών της περιοχής.
Ο πρόεδρος του τοπικού κυνηγετικού συλλόγου ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί, καθώς τα μέλη του έχουν χωριστεί σε αντιμαχόμενες παρατάξεις.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τα καπριά είπαν “άντε γεια” στο… κρατικό εκτροφείο
Στο …έλεος του Θεού έχει αφεθεί λόγω έλλειψης προσωπικού και πιστώσεων το κρατικό εκτροφείο της Νάουσας, από όπου πρόσφατα απέδρασε και άγνωστος αριθμός από τα αγριογούρουνα που φιλοξενούσε.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μειώνονται τα βαμβάκια αυξάνονται τα θηράματα
Αύξηση των πληθυσμών του αγριόχοιρου, του λαγού, του φασιανού και του ντόπιου ορτυκιού έφερε στο Θεσσαλικό κάμπο, η επικράτηση των σιτηρών και των τριφυλλιών…

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Έλλειμμα ορτυκιών και τρυγονιών στον Έβρο
Καθυστέρηση εμφάνισης ορτυκιών και τρυγονιών παρατηρείται στον Έβρο, όπου οι διαδοχικές πλημμύρες κατέστρεψαν όλες τις καλλιέργειες του κάμπου κατά μήκος του ποταμού.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
“Φιλόζωος” του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ως φιλοκυνηγό τον Λαφαζάνη
Λάβρος εις βάρος του υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη ενεφανίσθη και πάλι στο προσκήνιο το… φιλόζωο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Δημητρακόπουλος, σε μία προσπάθεια να ακουσθεί εντός των κομματικών τειχών που, τελευταίως, δείχνουν να αγνοούν επιδεικτικά την παρουσία του.

EΙΔΗΣΕΙΣ
“Δεήσεις” μετά φόβου για τα τρυγόνια στη Ζάκυνθο
Δεήσεις να μην περάσουν τρυγόνια από τη Ζάκυνθο κάνουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, γιατί σε μία τέτοια περίπτωση ουδείς γνωρίζει… τι θα γίνει!

ΘΗΡΑΜΑ
Η οσμή του λαγού στην καρδιά της άνοιξης
Όσο ακόμη το χορτάρι είναι χαμηλό, οι μυρωδιές που αφήνει στο πέρασμά του ο λαγός είναι έντονες, ενισχυμένες από τις οσμές του οργασμού και του έρωτα!
ΚΡΗΤΗ
Παθήματα – μαθήματα από τα περδικοβούνια
Άλλο πράγμα η φέρμα που πραγματικά μπλοκάρει και ακινητοποιεί ένα κοπάδι πέρδικες, και άλλο τα… εικονικά “θεατριλίκια” από απόσταση!

ΟΡΤΥΚΙ
Το “μάννα εξ ουρανού” στην ιστορία των εθνών
Από τους Ισραηλινούς έως τους Μανιάτες και από τους Άραβες έως τους Μαλτέζους, τα ορτύκια έχουν “ριζώσει” στις παραδόσεις των εθνών της Μεσογείου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κυνηγόσκυλα στις γειτονιές της καμπίσιας
Άγρια πουλιά είναι οι καμπίσιες της Θεσσαλονίκης, αλλά σκάγια δεν σφυρίζουν γύρω από τα φτερά τους, ενώ έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν τα κυνηγόσκυλα και “από την καλή και από την ανάποδη”!

ΟΠΛΟΥΡΓΙΚΗ
Τα όπλα που έκαναν μία… επανάσταση
Μία σύντομη ιστορική αναδρομή στον αιώνα που καθιέρωσε τις καραμπίνες και τα σουπερποζέ, προκαλώντας την απαρχή μίας… επαναστατικής διαδικασίας στον κόσμο της οπλοβιομηχανίας.

ΑΦΗΓΗΜΑ
Πρώτη φορά στον Ομαλό, με… δανεικό τουφέκι
“Δεκαπέντε μέρες περάσαμε στον Αμαλό… Το βράδυ ανάβαμε φωτιά, γιατί έκανε κρύο στην καρδιά του καλοκαιριού. Κι αν τη μέρα δε σκότωνα τίποτε, τη νύκτα …στα όνειρά μου έκανα θραύση”!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Οι ανοιξιάτικες “ενέδρες” των τσιμπουριών!
Οι τέσσερις εντυπωσιακοί τρόποι που αντιλαμβάνονται το υποψήφιο “θύμα” τους, οι προνύμφες, οι νύμφες και τα ενήλικα τσιμπούρια που ενεδρεύουν αυτές τις ημέρες στην ύπαιθρο.

ΗΠΕΙΡΟΣ
Ανοιξιάτικα “κυνήγια” από… όχθη σε όχθη
Οι κρύες και καθαρές μέρες της άνοιξης είναι μία φανταστική εποχή για ψάρεμα στα ποτάμια της Ηπείρου, αρκεί να μην έχει βρέξει τόσο, ώστε να θολώσουν πολύ τα νερά.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων