Ανακατασκευή σκοπευτηρίου στη Θεσσαλία

0

Ανοίγει ο δρόμος για την ανακατασκευή του Σκοπευτηρίου Δήμου Ρήγα Φεραίου καθώς δημοπρατήθηκε το έργο «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ” προϋπολογισμού 500.000,00€ σύμφωνα με την μελέτη η οποία συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Στην δημοπρασία παρευρέθηκαν 17 εταιρίες και ανάδοχος ανακηρύχτηκε η εταιρία ΕΥΕΔΡΟΝ Α.Ε. με έκπτωση 53%.

Το έργο αφορά την ανακατασκευή – ολοκλήρωση των εργασιών του έργου του Σκοπευτηρίου Μακρών αποστάσεων του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με σκοπό να δοθεί σε χρήση (αφού εξασφαλισθεί ο εξοπλισμός ο οποίος δεν περιλαμβάνεται στην συγκεκριμένη μελέτη).
Το Σκοπευτήριο χωροθετείται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, που βρίσκεται στην περιοχή ΄΄Δελήχανι΄΄ της Τοπικής Κοινότητας Ριζομύλου της Δημοτικής Ενότητας Κάρλας του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Συνορεύει Δυτικά με Επαρχιακή Οδό που οδηγεί στον οικισμό Καναλίων της Δ.Ε. Κάρλας ενώ Βόρεια, Νότια και Ανατολικά συνορεύει με Δημοτική έκταση. Η έκταση του Σκοπευτηρίου Δήμου Ρήγα Φεραίου είναι 368,98 στρέμματα. Η έκταση του Σκοπευτηρίου είναι εκτός Σχεδίου και βρίσκεται Ανατολικά του οικισμού Ριζομύλου. Στην εκτός σχεδίου περιοχή, όπου βρίσκεται το Σκοπευτήριο ισχύουν οι όροι δόμησης του Π.Δ. 24/5/85 ΦΕΚ 270/31-5-85.

Με τη παρούσα μελέτη – εργολαβία προβλέπεται η αποκατάσταση και ολοκλήρωση των υφισταμένων κτιρίων και των υπολοίπων υποδομών και ηλεκτρομηχανολογικών δικτύων τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από λεηλασίες.
Για την περιφρούρηση και διασφάλιση του χώρου προβλέπεται η κατασκευή νέας περίφραξης ενισχυμένου τύπου στην δυτική πλευρά του Σκοπευτηρίου (παράλληλα με την Επαρχιακή Οδό) μήκους 250μ., καθώς επίσης και η περίφραξη με συρματόπλεγμα ύψους 2,5μέτρα σε μήκος 600μ. περιμετρικά του σκοπευτηρίου.

Με αφορμή τη δημοπράτηση του έργου της ανακατασκευής ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας τόνισε «Η ικανοποίησή μας είναι μεγάλη καθώς ως δημοτική αρχή εξαρχής είχαμε δεσμευτεί ότι θα ολοκληρώσουμε το συγκεκριμένο έργο έτσι ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων. Το Σκοπευτήριο μαζί με τη Λίμνη Κάρλα που μπορεί να αξιοποιηθεί για τη φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων κωπηλασίας, μπορούν να αποτελέσουν ένα πλέγμα υποδομών που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή και θα συμβάλλει ώστε να γίνει πόλος έλξης για συλλόγους και επισκέπτες.»

 e-thessalia.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων