Κυνηγετικά Νέα

0

Αύριο στα περίπτερα όλης της χώρας, ζητήστε τα Κυνηγετικά Νέα, που κυκλοφορούν με πλούσια ύλη.

Στα θέματα αυτού του φύλλου διαβάστε

Toυφεκιά στο δημοψήφισμα

kn93Ο τραυματισμός ενός γερακιού από λαθροθήρα, στάθηκε η αφορμή για να διακοπεί ολοκληρωτικά το εαρινό κυνήγι αποδημητικών στη Μάλτα. Η μεγάλη νίκη που – μέσω εθνικού δημοψηφίσματος – είχαν πετύχει οι κυνηγετικές οργανώσεις “πήγε στράφι”, και το ανοιξιάτικο κυνήγι ανεστάλη με απόφαση του Πρωθυπουργού της χώρας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Από μηχανής θεοί για μία αρκούδα
Το “εκπαιδευτικό” για λαγούς τους οδήγησε σε μία… παγιδευμένη αρκούδα, οπότε κυνηγοί και θηροφύλακες επιδόθηκαν σε επιχείρηση για την απελευθέρωσή της.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
“Κέρασμα” 2.000.000 ευρώ και για τα κιρκινέζια
Η “Ορνιθολογική” θα λάβει κοντά στα 2.000.000 ευρώ για να κάνει μία “δουλειά”, που έως τώρα έκαναν εθελοντικά και εντελώς… δωρεάν οι κυνηγετικές οργανώσεις.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Τα ανέκδοτα του Τσιρώνη όταν πήγε να πιάσει το Μάη
Στην Βελίτσα του Παρνασσού αποφάσισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης… να πιάσει το Μάη, οπότε βγήκαν και κάποιες “ειδήσεις” από συζητήσεις που είχε με τοπικούς παράγοντες.

EΙΔΗΣΕΙΣ
“Επιδημία” άρρωστων αλεπούδων στην Ηλεία
Αν και μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη εκτίμηση για την αρρώστια που πλήττει τις αλεπούδες στην Ηλεία, όλες οι ενδείξεις φαίνεται να παραπέμπουν στην… σαρκοπτική ψώρα!

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΙ
Η συμπεριφορά… των απελευθερωμένων
Τα νεαρά καπριά εκτροφής δεν γίνονται εύκολα αποδεκτά από τους γηγενείς πληθυσμούς, ενώ μεγάλο λάθος είναι και η απελευθέρωση μόνο νεαρών θηλυκών αγριόχοιρων, που δεν έχουν ζευγαρώσει ξανά.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ
Το χωριό πίσω από το βουνό
Ο Καστανώνας περιμένει τον κυνηγό ή τον οδοιπόρο να τον ανακαλύψουν, στις κατάφυτες πλαγιές της βόρειας Πίνδου, στο Ανατολικό Ζαγόρι.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Τα συμπτώματα εθισμού στα GPS
Αργά ή γρήγορα και ανάλογα με την οξυδέρκειά του, ένα κυνηγόσκυλο αρχίζει να αλλάζει συμπεριφορά έρευνας, φορώντας ένα GPS στο λαιμό του.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Οι βολές στις πέρδικες της κατηφορικής τροχιάς…
Το όπλο που καλείται να ρίξει σε πέρδικες οι οποίες “στουκάρουν” στον κατήφορο, θα έπρεπε να είναι ένα πιο ιδιαίτερο τουφέκι, με ελαφρά πιο τροποποιημένες τις διαστάσεις του κοντακιού…

ΟΠΛΑ
Νέες ματιές στο δίκαννο του μετανάστη
Μία αποτίμηση για τα δίκαννα L.C. Smith που έφτασαν στη χώρα μας μετά το μεγάλο κύμα μεταναστών προς τις Η.Π.Α, τότε που οι Έλληνες τα έστελναν εδώ ως “δώρο… από το Αμέρικα”.

ΛΑΓΟΣΚΥΛΑ
Ανοιξιάτικη…προπαίδεια για νεαρούς ιχνηλάτες
Η παροιμία “της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά”, είναι πολύ εύστοχη και στην εκπαίδευση των νεαρών λαγόσκυλων.

ΣΚΥΛΟΙ ΦΕΡΜΑΣ
Όταν η όραση υποκαθιστά… την όσφρηση
Υπάρχουν σκύλοι φέρμας που εμπέδωσαν την πολύ κακή συνήθεια να κυνηγάνε με το μάτι, γιατί οι πρώτες εκπαιδευτικές τους έξοδοι έγιναν σε μέρη που ενδημούσαν μόνο κορυδαλλοί, σταρήθρες ή χελιδόνια, που… πετούσαν χαμηλά!

ΕΡΕΥΝΑ
Οι “καταμετρήσεις” των παλαιών καιρών
Ευρωπαίοι στρατιωτικοί, διπλωμάτες, αρχαιολόγοι και φυσιοδίφες, ακόμα και… μυστικοί πράκτορες ή αρχαιοκάπηλοι, αποκαλύπτουν εξαιρετικές πληροφορίες για το κυνήγι και τη ζωή της υπαίθρου στην Ελλάδα, δύο αιώνες πριν.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων