Κυνηγετικά Νέα

0

Στο 95ο φύλλο των Κυνηγετικών Νεων που κυκλοφορεί αύριο σε όλα τα περίπτερα της χώρας, διαβάστε:

 

Από τα χάδια… στην τραγωδία!

Αρκούδες και γυναίκες “πρωταγωνίστησαν” σε δύο περιστατικά που έκαναν τον γύρο του κόσμου, μόνο που το ένα εξελίχθηκε σαν… κοσμικό και διαφημιστικό χάπενινγκ, ενώ το άλλο σαν μία φριχτή τραγωδία.
Για άλλη μία φορά η πραγματικότητα έδειξε πως έχει έναν αμείλικτο τρόπο να εκδικείται, όταν την αγνοούν ή… την παραποιούν!

ΕΒΡΟΣ
Exofilo 90:Layout 1.qxdΟ Καμμένος πήρε τις καλύβες… επ’ ώμου!
Νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει στο διηνεκές τις καλύβες των κυνηγών και των ψαράδων στον Έβρο, ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Το πέρασμα του θανάτου στη “Μαύρη Κορυφή”
Περικυκλωμένο από δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, το μικρό Καταφύγιο “Καρά Ντουρού” στο Αμύνταιο, έχει μετατραπεί σε… καρμανιόλα για λαγούς, ζαρκάδια, αρκούδες, λύκους και αγριόγατες.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Ο “Στρατός των Δέντρων” ιδέα για… τον Λαφαζάνη
Ακόμα και αριστεροί υπουργοί θα είχαν να διδαχθούν πολλά από τον τρόπο που… η μητρόπολη του καπιταλισμού “επένδυσε” στα δάση της και πρόσφερε θέσεις εργασίας, κατά τη διάρκεια του οικονομικού κραχ στην Αμερική!

ΗΠΕΙΡΟΣ
Τα γιατάκια του λαγού υπό… χαρτογράφηση
Εντυπωσιακές αποκαλύψεις και ντοκουμέντα για τα γιατάκια του λαγού στην Ήπειρο, περιέχει η τριετής έρευνα που πραγματοποίησε στα βουνά, ένας φοιτητής δασοπονίας.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Τα αγριοκούνελα “φάγανε” όλο το κρασί της Θηρασιάς
Δεν περιγράφεται αυτό που γίνεται, φέτος, με τον υπερπληθυσμό του αγριοκούνελου στη Θηρασιά! Το ονομαστό σε όλο τον κόσμο κρασί της Θηρασιάς δεν θα… κυκλοφορήσει στις αγορές αυτό το χρόνο, γιατί τα χιλιάδες κουνέλια που εδώ και χρόνια έχουν καταλάβει το νησάκι, φάγανε όλα τα αμπέλια!

EΙΔΗΣΕΙΣ
Μεγάλο “θανατικό” από φόλες στην Ελασσόνα
Σε μία απόσταση 3 χιλιομέτρων, από τη γέφυρα του Κεφαλόβρυσου έως και την τοποθεσία “Παλιομπράκι”, δηλητηριασμένα δολώματα που έριξαν άγνωστοι δράστες, σκότωσαν περισσότερα από 30 τσοπανόσκυλα.

ΛΑΓΟΙ & ΠΕΡΔΙΚΕΣ
Ο αγώνας για λίγες σταγόνες νερού…
Το ελληνικό… μακρύ καυτό καλοκαίρι, έχει ένα ξεχωριστό ειδικό βάρος στη βιολογία, στις συνήθειες και στον κύκλο της ζωής του λαγού και της πέρδικας.

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΙ
H αρχηγία είναι γένους θηλυκού…
Τα ώριμα θηλυκά αγριογούρουνα αποτελούν τη… συλλογική μνήμη μίας αγέλης: αυτές είναι που γνωρίζουν τα καλά βοσκοτόπια, τα ασφαλή περάσματα, τα γιατάκια για το χειμώνα και τις λούτσες για το καλοκαίρι.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Το… “ντόριασμα”στα Πόιντερ & στα Σέττερ
Στο κυνήγι ο σπουδαίος σκύλος ξεχωρίζει από την δυνατότητά του να βρίσκει θήραμα σε όποιες συνθήκες, γι’ αυτό δεν πρέπει να κρίνεται από το ύψος της μύτης σε σχέση με τη γραμμή της ράχης, αλλά από το τι έχει …μπροστά στη μύτη του.

ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ
“Εγκλήματα” εξ’ αμελείας στα… εκπαιδευτικά
Είτε για πέρδικες και ορτύκια πρόκειται, είτε για λαγούς και αγριόχοιρους, τα “εκπαιδευτικά” έχουν κόστος την περίοδο της αναπαραγωγής.

ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ
Με τα λαγόσκυλα, τα λάθη κοστίζουν!
Είναι πολύ εύκολο να “καταστραφεί”, αλλά πολύ πιο δύσκολο να εκπαιδευτεί, να βελτιωθεί και να ολοκληρωθεί ένα καλό λαγόσκυλο.

ΟΠΛΑ
Η Benelli στα καλύτερά της
Στην Ελλάδα όπου οι κυνηγοί διατηρούν μία σχέση… λατρείας και προτίμησης για τις καραμπίνες, τα όπλα της Benelli έχουν πολλούς λόγους να γίνονται “best seller” στις τάξεις του αγοραστικού κοινού της χώρας μας…

ΟΠΛΑ
Τα πλεονεκτήματα του “porting”
Η εφεύρεση που περιορίζει την αναπήδηση της κάννης και εξαλείφει την έκρηξη του στομίου της.

ΥΠΑΙΘΡΟΣ
Οι σκύλοι – πρωταγωνιστές στα έπη των βουνών…
Ένας βοσκός αφηγείται και αποδίδει τιμές στα τσοπανόσκυλα, που οι άνθρωποι της υπαίθρου εμπιστεύονται το βιός τους και την ίδια την επιβίωσή τους.

ΕΡΕΥΝΑ
Κυνηγετικές εξορμήσεις τα χρόνια του μεσοπολέμου
Με την επέκταση του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου το 1928, το αποκαλούμενο και “θηρίο” μετέφερε πλήθος κυνηγών στις εξοχές.. των Πατησίων, της Μεταμόρφωσης και του Μαρουσιού!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων