Κυνηγετικά Νέα (vd)

0

Στο 96ο φύλλο των Κυνηγετικών Νέων που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της Ελλάδας την Τετάρτη 28 Μαϊου 2015 διαβάστε:

Τα… χιλιόμετρα του θανάτου

kn96Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι κυνηγοί της Θράκης προς τα αρμόδια υπουργεία, βλέποντας την Εγνατία οδό να εξελίσσεται σε “καρμανιόλα” για την άγρια πανίδα, από το Ορμένιο μέχρι και την Κομοτηνή!
Ο μεγάλος εθνικός δρόμος “κόβει” στην ουσία τα παραδοσιακά περάσματα των ζώων από τους κάμπους και το Δέλτα του Έβρου, προς τους ορεινούς όγκους…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το πρόβλημα των μινκ στον “βιότοπο” του ΣΥΡΙΖΑ
Σε αντίπαλες θέσεις ο βουλευτής Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλος, και ο “ζωολάτρης” σύντροφος του στο κυβερνών κόμμα Θ. Δημητρακόπουλος.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
“Ρομπέν… των ελών” οι κυνηγοί στο Μεσολόγγι
Για πρώτη φορά ένας κυνηγετικός σύλλογος αξιοποιείται από την Πολιτεία και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, για να φυλάξει τις αποικίες αργυροπελεκάνων στη λιμνοθάλασσα.

ΕΡΕΥΝΑ
Οι κυνηγότοποι που χάθηκαν για πάντα
Στην απλή οικονομική λογική “χάνεις λίμνη παίρνεις… χωράφι”, βασίστηκε η αποξήρανση και εξαφάνιση του 60% των υγροτόπων της χώρας μας.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Θα καταγγείλει η Ορνιθολογική τον… αναρριχητή Τσιρώνη;
Το κυνήγι το αποστρέφεται ο αρμόδιος υπουργός για τη θήρα Γ. Τσιρώνης, αλλά μαθαίνω πως ο ίδιος είναι ορειβάτης – αναρριχητής, με… το αγαπημένο του αναρριχητικό πεδίο να είναι τα βράχια της Καλύμνου!

EΙΔΗΣΕΙΣ
Αίτημα συνδρομής του στρατού… για τις αρκούδες!
Βουλευτές της Ρουμανίας ζητούν ακόμα και την εμπλοκή του στρατού, στη… διαχείριση των προβλημάτων που δημιουργούν οι 8.000 αρκούδες!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φροντιστήρια για ιχνηλάτες στο νομό Θεσσαλονίκης
Τα “Κυνηγετικά Νέα” παρουσιάζουν τα περιφραγμένα εκπαιδευτήρια για λαγόσκυλα και γουρουνόσκυλα, που προσφέρουν σήμερα “υπηρεσίες” στη συμπρωτεύουσα.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Οι “κρυψώνες” των ορτυκιών στη Θεσσαλία
Με τις σπορές των αγροτών να έχουν ολοκληρωθεί, τα “Κυνηγετικά Νέα” ψάχνουν στον θεσσαλικό κάμπο τον καταμερισμό των ορτυκιών, ανάλογα με τις καλλιέργειες.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Κανόνες διάσωσης… για περδικόπουλα!
Μία σειρά χρήσιμων οδηγιών… διάσωσης μικρών περδικόπουλων, που για τον ένα ή άλλο λόγο έχουν εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Τα σημάδια παρακμής σε μία εκτροφή
Στην εκτροφή δεν υπάρχουν ευθείες πορείες, είναι μία προσπάθεια που υπάρχουν άνοδοι και κάθοδοι, γιατί στη γενετική… αρέσει και το τυχαίο!

ΟΠΛΑ
Τη ρίγα πολλοί εμίσησαν και πολλοί ελάτρεψαν…
Ακόμα και σήμερα δύσκολα θα βρεις κυνηγετικό όπλο χωρίς ρίγα στην κάννη, αν και κάποιοι ούτε θέλουν να τη δουν στα μάτια τους!

ΛΑΓΟΣΚΥΛΑ
Όταν ο ιχνηλάτης… δεν ιχνηλατεί!
Εκπαιδευτικά πλάνα και χρήσιμες συμβουλές, για να διορθωθεί η ελαττωματική ιχνηλασία ενός λαγόσκυλου…

ΟΠΛΟ
Ωδή σε μία “δεκαεξάρα” που έχει ζήσει πολλά…
Τα μέταλλά της παλιά, από εκείνα “της αλήθειας”. Και τη θυμάμαι πάντα λαδωμένη και καλοσυντηρημένη, γιατί ο “αυτάρεσκος” χαρακτήρας της δε συγχωρεί την παραμέληση και την αδιαφορία…

ΙΕΡΑΚΟΘΗΡΙΑ
Σχεδιάζοντας τις επιθέσεις από τον ουρανό
Ο άγριος πετρίτης ειδικεύεται σε κυνήγι πουλιών και αποφεύγει τελείως τις επιθέσεις στη γη, γι’ αυτό οι σύγχρονοι γερακάρηδες διασταυρώνουν πετρίτες με άλλα γεράκια, παράγοντας “υβρίδια” με ικανότητα σύλληψης θηραμάτων και στο έδαφος!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων