Εγκαίνια σκοπευτηρίου στη Ν. Αγχίαλο

0

Εγκαίνια με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στο Σύγχρονο Σκοπευτήριο Ολυμπιακών Διαστάσεων στη Ν. Αγχίαλο, το οποίο κατασκευάστηκε από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Βόλου και τον Σκοπευτικό του Όμιλο σε χρόνο ρεκόρ των δύο ετών και μάλιστα από ιδία έξοδα!

Το 2008 άρχισαν οι ενέργειες για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Βόλου να εξασφαλίζει την έγκριση του τότε δημοτικού συμβουλίου Νέας Αγχιάλου για παραχώρηση με ενοικίαση του παλιού σκουπιδότοπου για 25. Τα πλοκάμια της γραφειοκρατίας όμως καθυστέρησαν πέντε χρόνια το έργο, ενώ ζητήθηκαν 39 διαφορετικές άδεις , προκειμένου το Σκοπευτήριο να είναι νόμιμο.

Το κόστος του Σκοπευτηρίου αγγίζει τις 700.000 ευρώ, ποσό που δόθηκε αποκλειστικά και μόνο από τον Κυνηγετικό Σύλλογο, χωρίς την αρωγή δημόσιου φορέα.

Το σύγχρονο αυτό Σκοπευτήριο Περιλαμβάνει τρία γήπεδα τραπ (trap), τρία γήπεδα νταμπλ τραπ (double trap), τρία γήπεδα σκητ (skeet) και δύο γήπεδα σπόρτινγκ (sporting). Πρόκειται για αγωνίσματα πήλινου στόχου ολυμπιακών αθλημάτων και μάλιστα, η Ελλάδα στο σκητ διαθέτει δύο αθλητές στην πρώτη παγκόσμια δεκάδα.

Στα εγκαίνια βρέθηκε πλήθος κόσμου που αγκάλιασε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία για την περιοχή, ενώ ακόμη το παρών έδωσαν οι βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Α. Μεϊκόπουλος και Χ. Μπουκώρος, η αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη, η αντιδήμαρχος κ. Τοκαλή, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κ. Μουλάς, ο αντιδήμαρχος κ. Λιβογιάννης, ενώ εκ μέρους του Δημάρχου κ. Αχιλλέα Μπέου μίλησε ο αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Μπατζιάκας.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων παιδιά πραγματοποίησαν επίδειξη σκοποβολής, ενώ τη σκυτάλη πήραν έπειτα αναγνωρισμένοι αθλητές, σε τοπικό, πανελλαδικό όπως και παγκόσμιο επίπεδο στο χώρο της σκοποβολής.

Φυσικά εκπρόσωποι από Σκοπευτικούς Συλλόγους όλης της χώρας, όπως κι από τον πανελλήνιο Σύλλογο, αλλά και από Κυνηγετικούς Συλλόγους της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας βρέθηκαν στα εγκαίνια για να χειροκροτήσουν την σημαντική αυτή κίνηση.

Παράλληλα, παρευρέθησαν και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι εγκαταστάσεις του Σκοπευτηρίου θα λειτουργούν κάθε Δευτέρα και Τετάρτη το απόγευμα και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή όλη την ημέρα.

volosnet.net

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων