Σε δικαστήριο της Ρόδου, Αυστριακός που ήθελε να κυνηγήσει στη Ρωσία!

0

Για κυνήγι θέλησε να πάει 45χρονος Αυστριακός από την πατρίδα του στη Ρωσία και τελικά βρέθηκε κατηγορούμενος σε δικαστήριο της Ρόδου, για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και λαθρεμπορία!

Η απίστευτη περιπέτεια του Αυστριακού άρχισε πριν από πέντε χρόνια όταν η βαλίτσα του με τα φυσίγγια που θα χρησιμοποιούσε στο κυνήγι από λάθος βρέθηκε στο αεροδρόμιο της Ρόδου όπου και εντοπίστηκε από τους υπευθύνους!

Η αποσκευή που είχε ως προορισμό το αεροδρόμιο της Μόσχας και σε αυτήν αναγράφονταν τα στοιχεία του 45χρονου Αυστριακού, ζητήθηκε από την αεροπορική εταιρεία, αφού έγινε η απογραφή της στο ηλεκτρονικό σύστημα, να αποσταλεί στον προορισμό της ώστε να την παραλάβει ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης της ο οποίος ήδη είχε κάνει δήλωση απώλειας. Σε έλεγχο που έγινε στην αποσκευή πριν την αποστολή της διαπιστώθηκε ότι περιείχε 41φυσίγγια μάρκας Dynamit Nobel.

Η βαλίτσα δεσμεύθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες αφού κατάσχεσαν τα φυσίγγια, την έστειλαν στον Αυστριακό μόνο με τα ρούχα του και λοιπά προσωπικά του αντικείμενα!
Σε βάρος του 45χρονου αλλοδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη για λαθρεμπορία και παράνομη κατοχή πυρομαχικών και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου όπου και εκδικάστηκε χθες.

Η συνήγορος υπεράσπισης κ. Μαρία – Μύριαμ Νεοφύτου προσκόμισε στο δικαστήριο όλα τα έγγραφα με τα οποία αποδεικνύονταν πως ο Αυστριακός όχι μόνο δεν ήταν παράνομος, αλλά είχε άδεια για το κυνήγι και για τα πυρομαχικά που θα χρησιμοποιούσε. Ως εκ τούτου το δικαστήριο απάλλαξε από κάθε κατηγορία τον 45χρονο από την Αυστρία, κρίνοντάς τον αθώο.

Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων