Κυνηγούσαν αγριογούρουνα, νύχτα στο Ζαγόρι

0

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη τριών συνολικά ατόμων, προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, μετά από καταγγελία πολιτών για άσκηση παράνομης θήρας στην περιοχή του Ζαγορίου.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή ειδοποιήθηκε από πολίτες, ότι εντόπισαν ένα Ι.Χ αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στην περιοχή μεταξύ Ασπραγγέλων και Άνω Πεδινών. Οι αυτόπτες μάρτυρες μάλιστα κατήγγειλαν ότι οι επιβαίνοντες του οχήματος έφεραν μαζί τους κυνηγετικό όπλο και ασκούσαν παρανόμως, θήρα αγριόχοιρων.

Δυνάμεις της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής έσπευσαν στην περιοχή, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, που ενήργησε άμεσα και στήθηκαν μπλόκα στην ευρύτερη περιοχή.

Σε ένα από αυτά ο οδηγός του οχήματος κλήθηκε να σταματήσει για έλεγχο. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν συνολικά τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, που συνελήφθησαν και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία στο πλαίσιο του αυτοφώρου, η οποία βασίστηκε στις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων. Πρέπει να τονιστεί ότι οι συλληφθέντες ουδέποτε έχουν προβεί σε έκδοση κυνηγετικής αδείας.

Σε βάρος των τριών ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, που όρισε τακτική δικάσιμο.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι αποτελεί υποχρέωση κάθε πολίτη να ενημερώνει τις αρχές, για οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση ή περιστατικό υποπέσει στην αντίληψή του.

Διαμηνύει επίσης, ότι τέτοιες συμπεριφορές οπλοφόρων που ουδεμία σχέση έχουν με την κυνηγετική οικογένεια, δε γίνονται αποδεκτές και ανεκτές από κανέναν, είτε πρόκειται για θηρεύσιμα είδη είτε για μη θηρεύσιμα.

epiruspost.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων