Η δεκατριάχρονη γερακάρισα

0

Ο φωτογράφος Asher Svidensky τράβηξε αυτή την καταπληκτική φωτογραφία της 13χρονης γερακάρισας  Ashol-Pan κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Μογγολία στα τέλη του περασμένου έτους.

Ο Svidensky, ο οποίος ζει στο Ισραήλ, είπε στην The Huffington Post , ότι είχε ταξιδέψει στη Μογγολία για να καταγράψει την ζωή των κυνηγών του Καζακστάν που ζουν στην οροσειρά Αλτάι. Αυτοί οι κυνηγοί, αναφέρει το BBC, είναι οι μόνοι άνθρωποι στον κόσμο που κυνηγούν με τους υπέροχους χρυσαετούς. Σύμφωνα με Svidensky, οι γερακάρηδες του Καζακστάν χρησιμοποιούν αετούς για να κυνηγούν ζώα για τη γούνα και για την προστασία των κοπαδιών τους από τα αρπακτικά ζώα.

Ο Svidensky, είπε ότι είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από Μογγολία προς Καζακστάν, αλλά το σχέδιό του πήρε  αναπάντεχη τροπή μετά από συνάντησή του με μια 13χρονη γερακάρισα.

Εκείνη τη στιγμή αποφάσισε να καταγράψει την μελλοντική γενιά των αετοκυνηγών – “τα παιδιά που κρατούν το μέλλον της παράδοσης στο γυμνά χέρια τους”, γράφει στη σελίδα του.

Ο Svidensky φωτογράφησε τέσσερα νεαρά αγόρια και την Ashol-Pan, κόρη κυνηγού. «Ήταν εκπληκτικό να τη βλέπεις με τον αετό. Είναι μια μεγάλο και τρομακτικό πουλί, ξέρετε. Δεν είναι χαρακτήρας της Disney. Αυτό είναι ένας δολοφόνος. Χρειάζεται πολύ κουράγιο και δύναμη για να κυνηγήσεις με αυτό τον τρόπο . ”

svidensky.com

IMG_3679_2 IMG_4261

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων