Ομόφωνα υπέρ κυνηγών το Δ.Σ. Αλμυρού

0

Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι στην Ελλάδα μέσα από τον επίσημο φορέα τους καταγγέλουν «προσπάθεια απαξίωσης και περιφρόνησης της κοινωνίας των κυνηγών και  προώθηση των στόχων της ουσιαστικής κατάργησης των κυνηγετικών οργανώσεων, της θηροφυλακής και της όλης δραστηριότητας».

Στα πλαίσια των ενστάσεων αυτών ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού ενημέρωσε με επιστολή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, το οποίο πρώτο ανταποκρίθηκε και ομόφωνα τάχθηκε υπέρ των Κυνηγετικών Συλλόγων και μάλιστα πρώτο στην Ελλάδα, στη χθεσινή του συνεδρίαση χθες Τρίτη 23 Ιουνίου. Αναμένεται η δημοσίευση σχετικού ψηφίσματος.

Ο Βαγγέλης Γκόβαρης ανέλαβε την πληρέστερη ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων πάνω στο θέμα, τονίζοντας ότι όταν τηρούνται οι νόμοι, μειώνεται ο πληθυσμός στα επιβλαβή θηράματα, για καλλιέργειες και κοπάδια, οπότε η θήρα δεν αποτελεί κίνδυνο, αλλά μάλλον ανάγκη.

Δημοσιεύουμε την επιστολή του Κυνηγετικού Συλλόγου προς το Δημοτικό Συμβούλιο:

ΘΕΜΑ: Στήριξη – συλλογή υπογραφών υπέρ των θέσεων της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας και των κυνηγετικών συλλόγων.

Οι Κυνηγετικοί σύλλογοι ανά την Ελλάδα, ο τοπικός Σύλλογος μας, τα μέλη μας και το προσωπικό αυτών έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν τεράστιο έργο στο φυσικό περιβάλλον στην εθνική οικονομία με δραστηριότητα πάνω από ένα (1) δις ευρώ, με δέκα χιλιάδες θέσεις εργασίας και 180.000,000 ευρώ έσοδα στο κράτος και ειδικά στο πράσινο ταμείο, αλλά και εισόδημα και προστασία στις μειονεκτικές περιοχές της χώρας μας.

Οι οκτακόσιοι και πλέον κυνηγοί της Επαρχίας μας αλλά και οι 3.507 κυνηγοί της Μαγνησίας σας ζητούν να υπερασπιστείτε τους κυνηγούς που σήμερα περιφρονούνται και υπονομεύονται από τον Αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και περιβάλλοντος υπεύθυνο θήρας κ. Τσιρώνη.

Αυτή η προσπάθεια απαξίωσης και περιφρόνησης της κοινωνίας των κυνηγών και η προώθηση των στόχων της ουσιαστικής κατάργησης των κυνηγετικών οργανώσεων, της θηροφυλακής και της όλης δραστηριότητας δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή.

Όπως εμείς είμαστε μπροστά σε κάθε κοινωνικό γεγονός – κάθε δραστηριότητα και όπου μας έχει ζητηθεί, είναι αυτονόητο και αναγκαίο να ζητήσουμε την στήριξή σας και να πληροφορηθούμε και την δική σας στάση όπως θα γίνει πανελλαδικά και αναμένουμε την στήριξή σας ευχαριστώντας εκ των προτέρων.

Σας κοινοποιούμε σχετικό ψήφισμα για ενημέρωση και κατάσταση για συλλογή υπογραφών και παρακαλούμε να μας επιστραφεί άμεσα αφού υπογράψουν όσοι επιθυμούν και συμφωνούν με αυτό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΛΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΥΖΟΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων