Κυνηγετικά Νέα

0

Κυκλοφορεί την τετάρτη 1 Ιουλίου το νέο φύλλο των Κυνηγετικών Νέων. Στα θέματα αυτού του φύλλου διαβάστε:

Οι “ζωόφιλες” γυμνές

kn191Αν και προωθούν την αυστηρή χορτοφαγία, οι ακραίες “ζωοφιλικές” οργανώσεις έχουν μία ιδιαίτερη προτίμηση στο… ανθρώπινο “κρέας”, ιδιαίτερα αν πρόκειται για μπούτι ή στήθος καλλίγραμων γυναικών!
Μεγάλες “οικολογικές” και “ζωοφιλικές” οργανώσεις, συνηθίζουν να βασίζουν τις εκστρατείες τους σε ένα ωμό… “οφθαλμόλουτρο” γυμνών σωμάτων, όπως ακριβώς κάνουν και οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ των εμπορικών εταιριών.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
Πολύ φτωχότεροι χωρίς το Δημήτρη Στόκα…
Χιλιάδες κυνηγοί χρησιμοποίησαν τα φυσίγγια του, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν πως οι “εφευρέσεις” του Δημήτρη Στόκα χρησιμοποιούνται ακόμα από πολυεθνικούς γίγαντες όπως η Remington και η Rottweil…

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Τα κυνηγόσκυλα στις χρονιές της κρίσης!
Παρά την κρίση, τον οικονομικό “εφιάλτη” και το διωγμό που έχουν εξαπολύσει οι “φιλοζωικές” οργανώσεις, οι κυνηγετικές φυλές συνεχίζουν να κρατούν τα σκήπτρα και να διατηρούν τη δημοφιλία τους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ
Οι γέννες των αγριόχοιρων σε Μακεδονία και Θράκη
Διαφορετική εικόνα παρουσιάζουν φέτος οι γέννες των αγριογούρουνων στη Β. Ελλάδα, με την Μακεδονία να καταγράφει μία πλούσια “σοδειά” και τη Θράκη να περιμένει τα… “εισαγόμενα” από Βουλγαρία!

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Οι βούλγαροι κυνηγοί… κατά του κυνηγετικού τουρισμού
Σε περίοδο “δοκιμασίας” και… αποδοκιμασίας φαίνεται να εισήλθε το κυνηγετικό μοντέλο της Βουλγαρίας, που για χρόνια τώρα βασίστηκε στη “ρεζερβοποίηση” και την ιδιωτική εκμετάλλευση του θηράματος και των κυνηγότοπων της χώρας!

EΙΔΗΣΕΙΣ
Συνεχίζουν οι κυνηγοί τη “μάχη” τους για τον Υμηττό
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κορωπίου συνεχίζει τις συντονισμένες δράσεις του για να υπερασπιστεί και να προστατεύσει το βουνό, που όλοι οι άλλοι έχουν ξεχάσει!

ΛΑΓΟΙ
Τα γιατάκια τους στα βράχια της θάλασσας…
Μέσα στις σχισμές των βράχων ο λαγός απολαμβάνει συνθήκες… “κλιματισμού” και δροσιάς τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες, που ο καυτός ήλιος πυρπολεί την Κρήτη!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
Η απίστευτη ομορφιά ενός γκιουμέ…
Μια φυλάχτρα κυνηγών στην άκρη του ποταμού μεταμορφώνεται σε έργο τέχνης πάνω σε λευκό φόντο…

ΠΕΡΔΙΚΕΣ
Οι νέες “οικογένειες” στα αλπικά των Αγράφων
Ελπιδοφόρες πληροφορίες για τις πέρδικες στέλνουν από τα Άγραφα οι βοσκοί του τόπου, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό από τις “φωλιές” έχουν εκκολάψει με σημαντική επιτυχία τα αυγά τους, με τα μικρά περδικόπουλα να κυκλοφορούν σε κοινή θέα…

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Το προφίλ του Πόιντερ στο πραγματικό κυνήγι
Μία μονογραφία για την χρησιμότητα του Πόιντερ στο κυνήγι, όπως την διατύπωσε ο Jean Claude Darrigade, στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Ανάμεσα στο παλιό και στο καινούριο όπλο
Μία παράλληλη απαρίθμηση των σωστών λόγων για να αλλάξει κανείς κυνηγετικό όπλο, ή να μείνει στο παλιό και δοκιμασμένο…

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Ο Αντεμάρο Σιπιόνι δεν είναι πια εδώ
Ο Σιπιόνι έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και έφυγε από τη ζωή, αλλά πριν γίνει αυτό είχε προλάβει να καταταγεί σαν ένας από τους κορυφαίους της εποχής του, στην εκτροφή και εκπαίδευση των Αγγλικών Σέττερ…

ΙΣΤΟΡΙΑ
“Σκοτεινά” και για το κυνήγι τα χρόνια του Μεσαίωνα
Ανάμεσα στο 400 π.Χ και το 1400 μ.Χ, οι βασιλιάδες της Μεσαιωνικής Ευρώπης επέβαλαν τις πρώτες δρακόντειες απαγορεύσεις του κυνηγίου, ανατρέποντας την παλιά αρχή του Ρωμαϊκού δικαίου που ήθελε το κυνήγι ελεύθερο για όλους τους πολίτες…

ΨΑΡΕΜΑ
Τα “βρώμικα” κόλπα της καλής μαλάγρας!
Τους θερμότερους μήνες που τα ψάρια είναι πιο κινητικά, η μαλάγρα θα πρέπει να είναι περιορισμένη ποσοτικά και… πιο στοχευμένη ποιοτικά

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων